El president dels Estats Units, Joe Biden ha demanat jutjar el president de Rússia, Vladímir Putin per crims de guerra a Ucraïna. Aquestes declaracions s’han intensificat després que s’hagin fet públiques les imatges de la massacre de Butxa, una ciutat propera a Kiív, que ha quedat devastada després del pas de les topes russes. “És un criminal de guerra”, ha insistit Biden, que ha criticat la “brutalitat” del president rus. “El que ha passat a Butxa és horrible i tothom ho ha vist”, ha dit el president estatunidenc. Per la seva part, el president d’Ucraïna ha denunciat que Rússia està cometent un “genocidi” al país i ha remarcat que “amb aquestes condicions és molt difícil seguir negociant”.

Rússia ha deixat una gran quantitat de víctimes civils en la seva retirada de tropes. En una breu declaració als mitjans, Biden ha apuntat que cal seguir donant armes a Ucraïna per “continuar la lluita” i “recollir tots els detalls” per jutjar Putin per “crims de guerra”. En aquest sentit, el president dels Estats Units ha denunciat les víctimes que han mort a mans de l’exercit rus i s’ha posicionat al costat de Zelenski per tal de portar a Putin davant la justícia europea.

Per la seva banda, en una entrevista al canal estatunidenc CBS, Zelenski ha avisat que Rússia està “exterminant” Ucraïna. “És l’eliminació d’una nació sencera i de la seva gent. Som ciutadans d’Ucraïna i tenim més de 100 nacionalitats vivint aquí. Això és la destrucció i exterminació de totes les nacionalitats”, ha dit. De fet, el president d’Ucraïna ha demanat un cop més que Europa tingui mesures més dures en contra de Rússia. A més, Zelenski també ha demanat que es jutgi a Putin pels seus crims i que pagui pel mal que està fent al país: “És un genocidi”, ha explicat el president d’Ucraïna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa