El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Almenys 30 detinguts en una protesta antifeixista als voltants de París
  • CA

Almenys 30 manifestants han estat detinguts durant les protestes antifeixistes convocades aquest diumenge en resposta al primer acte de campanya que celebrarà el candidat presidencial ultradretà Eric Zemmour a Villepinte, als afores de París, informa l’agència Europa Press. Centenars d’activistes antifeixistes s’han concentrat als voltants del Parc d’Exposicions de Villepinte, on se celebrarà aquest vespre el primer acte de campanya de Zemmour. Una trentena de manifestants van entrar en una zona restringida i van ser arrestats per ser identificats, ha informat una font policial esmentada per la premsa francesa.

Tot just uns minuts després de l’inici de la concentració, la policia ha intervingut per dispersar els manifestants arribats en transport públic. A banda, altres centenars de manifestants s’han concentrat al districte parisenc de Barbès per expressar el seu rebuig a Zemmour a convocatòria de mig centenar de sindicats, partits polítics i associacions. També ha celebrat un acte polític el candidat d’esquerra Jean-Luc Mélenchon, que ha proclamat que “França no és l’extrema dreta!”.

“França és seguretat social, és salut pública, és emancipació, és escola, és investigació, és compartir”, ha argumentat Mélenchon des de La Défense. El dirigent de La França Insubmisa ha demanat “una demostració de força” davant de la mobilització de l’extrema dreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa