El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Almenys 19 morts en un bombardeig dels EUA a un hospital afganès
  • CA

Les forces aèries dels Estats Units han bombardejat un hospital de Metges sense Fronteres a la ciutat afganesa de Kunduz, que ha provocat la mort de 19 persones que es trobaven a l’hospital -12 dels quals, de MSF- i ha ferit 37 persones més. Entre els ferits hi ha almenys 19 membres de l’organització humanitària. En el moment de l’atac, dins de l’hospital hi havia 105 pacients i 80 membres del personal sanitari, segons ha confirmat MSF.

L’atac aeri sobre el seu hospital a Kurduz ha continuat durant 30 minuts després que l’organització humanitària havia informat l’armada nord-americana i afganesa que l’hospital havia rebut un primer raid. A hores d’ara encara hi ha molts pacients i personal mèdic que estan desapareguts. Per aquesta raó pensen que el nombre de víctimes podria augmentar en les properes hores. Els ferits més greus s’han traslladat a l’hospital regional de Puli Khumri, situat a dues hores de distància.

El govern de Kabul culpa els talibans del bombardeig perquè diu que van decidir ocultar-se a l’interior de l’hospital durant els combats amb les tropes afganes. El portaveu del ministeri d’Interior afganès ha anunciat la mort de una quinzena de talibans que es trobarien dins l’hospital en el moment de l’atac, i ha lamentat que entre els morts hi hauria també almenys 3 metges afgans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa