El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alemanya pressiona Rússia i envia armament a Ucraïna
  • CA

El Govern alemany ha intensificat significativament aquest dissabte les seves maniobres de pressió sobre Rússia, primer en aprovar l’enviament de 1.000 armes antitancs i 500 míssils Stinger en el que suposa una excepció històrica a la seva prohibició d’exportar armes nacionals a zones de conflicte, i a plantejar-se obertament la suspensió “selectiva” de Rússia del sistema financer SWIFT, una de les sancions econòmiques més devastadores. En aquest sentit, Alemanya es posiciona a favor de la defensa d’Ucraïna i critica les actuacions russes.

El primer anunci va ser realitzat per la ministra d’Exteriors Alemanya, Annalena Baerbock, i el vicecanceller alemany, Robert Habeck, coincidint amb la visita a Berlín del primer ministre polonès, Mateusz Morawiecki, qui abans havia recriminat l'”egoisme” exhibit per diversos països europeus en la seva ajuda a Ucraïna. Finalment, el canceller del país, Olaf Scholz, ha ratificat la primera remesa d’aquest armament.

“L’atac rus marca un punt d’inflexió i el nostre deure fer tot el possible per a ajudar a Ucraïna a defensar-se de l’exèrcit invasor de Putin”, ha fet saber en el seu compte de Twitter. “És per això que estem subministrant 1.000 armes antitancs i 500 míssils Stinger als nostres amics a Ucraïna“, ha confirmat el mandatari.

Baerbock i Habeck havien reconegut que, “després de vergonyós atac de Rússia, Ucraïna ha d’exercir el seu dret inalienable a la legítima defensa” i, per tant, “el Govern Federal farà costat a Ucraïna en el subministrament de material que es necessita amb urgència”, segons el comunicat conjunt, recollit per ‘Der Spiegel’. Així mateix, el canceller Scholz també hauria donat permís a Estònia per a lliurar antics obusos de l’extinta República Democràtica Alemanya, així com 14 vehicles blindats “amb finalitats d’evacuació” i 10.000 tones de combustible a través de Polònia, segons fonts del Govern al Bild.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jimmy a febrer 27, 2022 | 07:29
    Jimmy febrer 27, 2022 | 07:29
    L´exèrcit d´Ucraina esta practicament acabat i la majoria de gent marxa del país, l´únic que aconsseguira aquest enviament d´armes és allargar el conflicte un parell de dies mes, dotzenes de morts i cap victòria, ara és hora de negociar seriosament amb Rússia, no pas d´enviar armes.
  2. Icona del comentari de: Pilar a febrer 28, 2022 | 11:42
    Pilar febrer 28, 2022 | 11:42
    Frau Merkel ja no és la Cancillera i no hi pinta res la seva foto en la noticia. Potser que elMón s'actualitzi una mica en política internacional... Rússia, si vol, començarà a treure l'artilleria de veritat i els arrassarà. No crec que sigui una bona estratègia això d'enviar armes a civils, que molts d'ells són dins Ucraïna perquè els propis militars ucraïnesos no els deixen sortir del país, no pas perque vulguin enfrontar-se a Rússia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa