El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | Primeres nevades a Catalunya i previsió de més fred

Primeres nevades en plena onada de fred a Catalunya. L’arribada del fred polar, acompanyat de fortes ventades, pluges i mala mar, ha fet caure les temperatures arreu del país i fins a 19 comarques estan en alerta per nevades. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha informat que la cota de neu se situa al voltant dels 700 metres, tot i que en alguns indrets concrets podria ser fins i tot més baixa, al voltant dels 400 metres, i es podrien acumular fins a 10 centímetres de neu en alguns indrets.

A la tarda al litoral i al prelitoral la cota de neu pujarà fins als 900 metres, mentre que al Pirineu Oriental i a la serralada Transversal es podrien acumular fins a 40 centímetres de neu a partir dels 1.500 metres. El dia ha començat amb fortes nevades a Vallter, a 2.500 metres, i poc a poc s’han anat produint nevades més moderades a altres zones del país, com Osona, la Garrotxa, el Ripollès o el Pallars Sobirà.

Temperatures baixes i nevades arreu de Catalunya

Les temperatures han caigut de manera generalitzada, amb mínimes sota zero al Pirineu, la Catalunya Central i Ponent. Molts usuaris han compartit a les xarxes els vídeos de les primeres nevades, que en aquesta ocasió s’han centrat en les zones habituals.

A finals de gener la neu va fer acte de presència a llocs poc habituals com la part alta de Barcelona, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental o el Maresme, tot i que de manera aïllada i feble. En aquella ocasió la cota de neu va baixar fins als 200 metres.

La neu deixarà pas a encara més fred

El Meteocat preveu una nova baixada de temperatures a partir del dimecres, amb mínimes més baixes arreu del país. El Pont de Suert (-5ºC), Tremp (-3ºC),, Mollerussa, la Seu d’Urgell (-2ºC), Puigcerdà (-2ºC), Lleida (-2ºC), Balaguer (-2ºC), Cervera (-2ºC), Tàrrega (-2ºC), les Borges Blanques (-2ºC), Solsona (-2ºC), Ripoll (-2ºC), Igualada (-1ºC), Manresa (-1ºC), Vic (-1ºC), Olot (-1ºC) i Girona (-1ºC) registraran mínimes sota zero de bon matí, amb alerta per nevades a l’Alta Ribagorça, Osona i el Ripollès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa