Les Terres de l’Ebre, amenaçades una altra vegada per risc d’inundació

Protecció Civil recomana evitar la mobilitat interurbana des d'aquesta tarda-vespre i fins a mig matí de dijous

Protecció Civil ha activat aquest matí en alerta el pla d’emergències Inuncat davant la previsió d’un episodi de pluges intenses en les pròximes 24 hores que poden afectar sobretot les comarques del litoral i prelitoral de Catalunya, especialment el Montsià i Baix Ebre. En una reunió del comitè tècnic del pla Inuncat presidida per la directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat, que ha tingut lloc aquest matí, s’ha avaluat la previsió per determinar les actuacions necessàries.

Atès que les incidències més destacades es poden donar al Baix Ebre i Montsià, des de Protecció Civil es recomana evitar la mobilitat interurbana des d’aquesta tarda-vespre i fins a mig matí de dijous especialment en camins i vies secundàries, i també es recomana en aquestes comarques suspendre les activitats a l’aire lliure.

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), les rieres poden tenir una resposta immediata allà on estigui plovent amb intensitat; i segons la Confederació Hidrològica de l’Ebre (CHE) durant el dia d’avui es podrien produir crescudes sobtades de caràcter local a barrancs i conques menors a les comarques de les Terres de l’Ebre.

Un grup de voluntaris de l’Ametlla de Mar treballant en les tasques de neteja d’un dels carrers principals de les Cases d’Alcanar / ACN

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i no es descarten fenòmens de temps violent. La precipitació més intensa es preveu sobre el mar, però localment podria afectar el litoral. Pel que fa als avisos d’acumulació de pluja, es poden superar els 100 litres en 24 hores sobretot a les comarques del Montsià i Baix Ebre, i amb menor probabilitat a qualsevol comarca del litoral català.

Aquestes previsions fan recordar els episodis viscuts a les cases d’Alcanar fa unes setmanes, quan unes pluges torrencials van desbordar rieres i canals i van produir inundacions i destrosses en diferents municipis, que encara s’estan recuperant dels desperfectes i els danys produïts per aquests episodis de tempestes. La població més afectada va ser Les Cases d’Alcanar, on es van viure moments crítics amb grans riuades baixant pels carrers del nucli urbà.

Nou comentari