El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Toni Cruanyes revela quan va sortir de l’armari i com va conèixer el marit
  • CA

Toni Cruanyes està fent un recorregut per un munt de mitjans de comunicació per promocionar el seu llibre autobiogràfic, inspirat en la història del seu avi i la resta de la seva família. Després d’uns dies aïllat a casa amb coronavirus, el presentador del Telenotícies Vespre de TV3 ara torna a la roda. L’última parada ha estat al programa 8maníacs de 8TV, en el que s’ha mostrat transparent sobre temes molt íntims. El periodista no està acostumat a parlar sobre la seva vida privada, però en aquest cas ha trencat la norma i ha sorprès als teleespectadors en sincerar-se sobre el moment en el que va reconèixer que era homosexual: “Per sort no he hagut d’amagar la meva homosexualitat. Però, en canvi, un cosí del meu avi va tenir moltes dificultats tota la vida per ser gai. Jo també ha patit insults i assetjaments un parell de vegades, però fa anys. D’adolescent jo ho tenia amagat, de fet no vaig sortir de l’armari fins que tenia 21 anys… bastant gran si ho comparem amb l’edat habitual a hores d’ara”.

Va decidir-se a fer el pas de reconèixer-ho quan va començar a sortir amb la seva primera parella: “A casa vaig trigar tres anys més en fer-ho. Ara penso que potser m’haurien ajudat… Em feia por expressar-me en públic, sobretot perquè no tenia referents. En aquella època només hi havia acudits del marieta que feia l’Arévalo en to de burla. Per sort, d’això ja fa 20 anys i ara tot ha canviat molt”. La premsa va aplaudir molt, en el seu moment, que reconegués públicament que sortia amb un home: “Els mitjans van creure que era important que algú que surt a explicar coses serioses parlés de la seva homosexualitat. A principi només era gent de la faràndula, així que crec que pot haver ajudat que un corresponsal de TV3 a Londres digués que ho era obertament. N’estic content”.

El presentador català està casat amb Eugeni Villabí, diputat d’ERC, i són pares de dos fills. Assegura que són molt feliços i que estan bé, encara que reconeix que ell és una mica avorrit i que es conforma amb poca cosa. I com es van conèixer? Ell mateix ho explica: “Ens va presentar un amic en comú, el meu company de pis Jordi. Ens va citar a un sopar a tots tres, després vam anar a una discoteca, el meu amic em va tocar el cul i va marxar. Em vaig pensar que havia estat qui ara és el meu home i aquí va començar tot”.

En Toni Cruanyes és un dels periodistes més estimats del país, el que fa que rebi molts missatges d’amor per Instagram. De fet, reconeix que és habitual que li tirin floretes i que, fins i tot, lliguin amb ell: “Em proposen coses molt estranyes… La veritat és que he rebut proposicions de tot tipus a les xarxes”. Un presentador que agrada i que enamora.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 23, 2022 | 22:05
    Anònim novembre 23, 2022 | 22:05
    Jo, t'he admiro molt hi t'he admiro molt la teva valentia sigues feliç juntament amb la teva familia, molts petons a tots.
  2. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a maig 08, 2023 | 23:13
    Ermessenda de Carcassona maig 08, 2023 | 23:13
    És molt agradable i professional. Està molt bé que els joves tinguin referents positius de gais i lesbianes. Així poden viure la pròpia sexualitat amb més llibertat. Ja era hora perquè durant molts segles s’han hagut d’amagar. Quin patiment!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa