La tieta de Letícia se suma a una crida contra els reis Joan Carles i Felip

La tieta de la reina Letícia sempre ha manifestat obertament que és republicana. Henar Ortiz s’ha posicionat, fins i tot, contra la seva pròpia neboda en més d’una ocasió. Ha arribat a criticar-la sense vergonya davant de periodistes i escriptors, el que demostra que li és igual el que pensi. L’últim atac a la Casa Reial l’ha fet a Twitter, després de sortir a la llum el comunicat en el qual el rei Felip renuncia a l’herència del seu pare i li retira l’assignació anual. Una decisió sense precedents que hauria pres després d’assabentar-se de l’escàndol de corrupció que envolta el seu pare, que el podria haver implicat. 

Henar Ortiz ha volgut posicionar-se públicament i ha deixat clar, mitjançant més de seixanta missatges, que comparteix l’opinió més crítica contra el rei Joan Carles.

Està d’acord amb un tuit d’Ignacio Escolar que diu: “El comunicat de la Casa Reial és duríssim amb el rei Joan Carles. És tant com admetre el que ja sabíem, que l’emèrit té una fortuna oculta en paradisos fiscals. Una milionada amb un origen que només pot ser il·legal”. I també està d’acord amb: “Felip VI renuncia a l’herència personal després de saber-se que era beneficiari d’una offshore i Joan Carles deixa de rebre l’assignació com a rei emèrit. Investigació ja. I que no diguin que el periodisme no serveix. Seguim. República”.

No contenta amb això, també fa RT a un missatge d’Íñigo Errejón: “La monarquia aprofita una crisi nacional per a l’enèsima operació d’imatge i ficar la brutícia a sota de la catifa. És una falta de respecte. També una confirmació que sí que s’havia d’investigar”. I una demanda de Bea Talegón: “Això de sortir al balcó a fer una bona casserolada contra la Casa Reial per quan? Perquè això és inadmissible i inaguantable. Prou ja de prendre’ns el pèl. Amb el que està sortint bé es podrien comprar hospitals sencers!”.

Henar Ortiz

Henar Ortiz / Europa Press

Li agraden opinions d’usuaris anònims de Twitter que es mostren molt enfadats: “Jo canviaria el titular. El rei Felip VI reconeix que el seu pare és un corrupte”, “Són molt corruptes. Joan Carles de Borbó ha de ser jutjat i retornar tot el que li han robat. El seu fill Felip VI ha de renunciar al tron i demanar perdó perquè era conscient de tot” o “Felip VI sabia des de fa un any que era el segon beneficiari del compte en un paradís fiscal dels diners de la dictadura saudita i no ha fet res fins ara que la premsa ho ha descobert. I ho diu en plena crisi amb tota l’atenció en el coronavirus. És com el seu pare”.

I segueix amb un comentari encara més dur: “L’emèrit roba per costum. Va heretar un tron procedent del robatori i el crim. Mitjans, partits i societat han callat durant més de quaranta dècades. Felip va heretar un tron empapat en sang que segueix sota el seu cul. Aquesta és la seva herència i allà segueix”. Un seguit d’opinions que comparteix i que evidencien que continua sense vergonya a l’hora de criticar la família política de la seva neboda. 

Nou comentari