El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’entrevista més personal de Sonsoles Ónega: crítiques, nou amor i problemes amb els fills
  • CA

Sonsoles Ónega és una de les periodistes amb més presència a televisió gràcies a Ya es mediodía. La gallega està al capdavant del magazín dels migdies de Telecinco, un aparador que la situa a la primera línia mediàtica. És per això que reconeix rebre més missatges a la xarxa que mai, el que no sempre és bo. En parla en una entrevista molt sincera a Diez Minutos: “La xarxa és una autopista per la qual trobes gent molt interessant. Els defenso sempre, però m’agradaria és que aquests usuaris evitin insultar i que existís l’autoexigència perquè no es pogués atacar impunement”.

“Tothom diu el que vol, que està bé, però s’ha de posar un límit. Ara bé, sóc conscient que això és difícil perquè seria posar portes al mar. Només demano que la gent es comporti com ho fan al carrer. Allà hi ha de tot, per descomptat, però no van insultant. Es pot criticar amb educació“, reflexiona.

El gran canvi el va notar quan va començar a presentar un programa en obert cada dia: “Em vaig trobar en el centre d’una diana que no coneixia, però jo era la mateixa persona que quan feia informació parlamentària. Era un atac gratuït sense donar-me l’oportunitat d’assentar-me… Això em va fer molt de mal, però ja està superat”.

Sonsoles Ónega, al capdavant de Ya es mediodía / Telecinco

La periodista compagina la feina a televisió amb l’escriptura, el que complica que tingui temps per estar amb la família: “Trobo a faltar una rutina, perquè ara només puc escriure en els caps de setmana que no tinc els nens. Des que m’he separat els tinc una setmana sí i una altra no i aquesta és la que aprofito per escriure. També és cert que és un gran sacrifici personal, perquè els meus fills odien que escrigui en adonar-se que si no tinc temps per a una altra cosa quan m’hi poso”.

Una sensació que relaciona amb el sentiment de culpa: “Les dones necessitem que els fills ho verbalitzin. Jo encara no he arribat a aquest punt perquè els meus nens són petits, però em consola quan les meves amigues em diuen que arribarà un moment en el que els meus fills valoraran tot el que faig”. Enamorada de nou, Sonsoles es mostra encantada amb la seva nova relació amb un arquitecte gallec: “Em costa molt parlar d’aquestes coses, però sóc molt feliç i crec que he trobat el meu Delibes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa