La crisi del coronavirus ha coincidit amb l’escàndol més fort que ha sacsejat la Casa Reial. La premsa suïssa treia a la llum una trama corrupta que implicaria directament al rei Joan Carles, el que evidenciaria que té una gran fortuna oculta -i sense declarar, òbviament-. Una bomba que tenia com a protagonista a Corinna, l’examant de l’emèrit, ja que la princesa alemanya hauria rebut 65 milions d’euros en una donació de Joan Carles. Un dineral que hauria aconseguit, a més a més, d’un altre regal il·legal de la Casa Reial d’Aràbia. Amb tot, el rei Felip es veia obligat a actuar i decidia emetre un comunicat en el qual anunciava que renunciava a l’herència “il·legal” del seu pare i li retirava l’assignació pública. Reconeixia, doncs, l’existència d’uns negocis i una fortuna fins ara negats per Palau.

La revista ‘Vanity Fair’ publica en el número d’aquest mes de maig -el qual es pot llegir online de manera gratuïta de manera excepcional- un reportatge molt treballat en el qual analitzen com ha afectat l’emèrit aquest càstig públic del seu fill.

Portada del reportatge de 'Vanity Fair' sobre el rei Joan Carles

Portada del reportatge de ‘Vanity Fair’ sobre el rei Joan Carles

“El rei Joan Carles estava, més que cap espanyol, aïllat. I el seu desig de fugir, amb un disgust monumental, com em revela una persona pròxima al rei, no era per fer-ho provisionalment, sinó de forma permanent. Escapar, segur, fora de La Zarzuela, on la seva relació familiar amb els Reis i la reina Sofia gairebé no existeix. Per cada volta de pensament l’alternativa de marxar lluny, el més lluny possible. A la República Dominicana, probablement, cobrava més força. Aquest destí agafava opcions a la ruleta d’idees, perquè allà viuen els seus bons amics Pepe i Alfonso Fanjul, magnats del sucre”, explica. Un pla per fugir del país i refugiar-se amb amics que encara no ha dut a terme per culpa del confinament.

David López recorda que ara l’objectiu de la Casa Reial és contenir la set de venjança de Corinna, “l’enemiga pública de la Institució”. Una dona amb moltíssima informació que compromet el rei Joan Carles, tal com són conscients: “Quan estaven junts, Corinna volia que la veiessin al seu costat. Que sabessin que està amb ell i que té accés a ell. I ho aconsegueix. Corinna va deixar oficialment de ser l’amant amagada. A partir de llavors va passar a parlar en nom del rei i a dir que és assessora seva (…). Literalment, a Palau asseguraven que el rei Joan Carles estava enconyat“. 

Princesa Corinna i Joan Carles  Europa Press

Princesa Corinna i Joan Carles / Europa Press

“Corinna sap bé els diners que hi havia. I per a ella 65 milions d’euros serien un grapat de cacauets. Vol més. El rei ha generat molta brutícia per fer-se ric. I Corinna és part d’ella”, li revelen les seves fonts. Un gran escàndol que encara podria empitjorar si Corinna parla. 

Nou comentari

Comparteix