El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escàndol financer de Joan Carles: hauria donat 65 milions d’euros a Corinna
  • CA

La princesa Corinna torna a estar d’actualitat. La que fos amant del rei Joan Carles ha tornat a la primera línia mediàtica arran d’unes declaracions en les quals assegura que la Casa Reial va obligar-la a pagar els vols privats que li havien organitzat perquè l’aventura “fos discreta” quan van trencar la relació. 

El diari ‘El País‘ afegeix avui una nova bomba: un escàndol que torna a relacionar Joan Carles I amb Corinna. La fiscalia suïssa estaria investigant una presumpta donació milionària (que ‘Ok Diario‘ xifra en 65 milions d’euros) que hauria rebut Corinna. El més fort? Que li hauria fet l’emèrit des d’un compte suís vinculat a una fundació de Panamà. La premsa francesa va encara més enllà i xifra la donació en 100 milions d’euros: “L’antic rei d’Espanya hauria dipositat aquests diners en una banca privada. La justícia ha obert una investigació”, assegura ‘Tribune de Genève’.

Joan Carles, portada d'una revista francesa

Joan Carles, portada del diari francès ‘Tribune de Genève’

Ella mateixa ho reconeix en boca del seu advocat: “El 2012 la nostra clienta va rebre un regal no sol·licitat del rei emèrit, qui ho va descriure com una mena de donació per a ella i el seu fill, pels quals sentia molta estima. Havia passat uns anys de mala salut en els quals la nostra clienta el va cuidar i la donació es va documentar com un regal“. 

Princesa Corinna i Joan Carles / Europa Press

Tot es complica encara més, ja que la documentació que han ofert treu a la llum que la fundació de la que van sortir aquests diners procedia d’una donació feta pel ministeri de finances de la casa reial saudita. Tota una trama financera que treu a relluir els negocis tèrbols del rei Joan Carles, que a poc a poc van sortint a la llum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa