El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Plácido Domingo demana perdó sis mesos després de les acusacions d’assetjament
  • CA

Plácido Domingo va col·locar-se en el centre de la diana mediàtica en sortir a la llum les acusacions de nou dones, que asseguraven que el tenor les havia pressionat per mantenir relacions sexuals amb ell a canvi de donar-les feina. Un presumpte assetjament sexual que deixava en molt mal lloc a Plácido, que va veure com cancel·laven concerts seus i que va haver de dimitir del seu càrrec de director de l’Òpera de Los Angeles.

En un principi moment va negar-ho tot i va assegurar que no s’havia adonat que les estava pressionant. Ara, sis mesos després, ha volgut demanar perdó a les companyes pel mal que va provocar en elles: “Accepto tota la responsabilitat“, resa en un comunicat.

Ha volgut deixar clar que respecta les companyes de professió que van “sentir-se prou còmodes” com per parlar al respecte el passat mes d’agost: “Crec que entenc per què no ho van fer abans. Entenc que algunes d’aquestes dones poguessin tenir por a expressar-se honestament perquè els hi preocupava que això afectés les seves carreres professionals”.

Plácido Domingo / Europa Press

“No va ser la meva intenció, però mai ningú no s’hauria de sentir d’aquesta forma”, afegeix per sorpresa. Una polèmica que l’ha fet perdre feines però que l’ha ajudat a “créixer com a persona“. “El meu desig és que això resulti en un espai més segur per treballar i espero que el meu exemple empenyi a d’altres a seguir els meus passos”, desitja Plácido.

Els advocats del sindicat han determinat que durant dues dècades, el tenor va abusar del seu poder amb un patró de conducta sexual inapropiada. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa