El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nou dones acusen Plácido Domingo d’assetjament sexual
  • CA

Nou dones han acusat el tenor espanyol Plácido Domingo d’assetjament sexual. La notícia és tota una bomba de l’agència ‘Associated Press‘, que publica el relat de nou testimonis que asseguren que les va pressionar perquè mantinguessin relacions sexuals amb ell a canvi de donar-les feina. Però no només això, sinó que també hauria castigat professionalment parlant a aquelles que s’havien negat. De les nous presumptes víctimes, només una s’atreveix a donar el seu nom: Patricia Wulf, una coneguda mezzosoprano que encapçala aquesta denúncia pública.

Els fets es remuntarien a la dècada dels 80 i no haurien acabat fins tres dècades després. Plácido Domingo, de 78 anys, és considerat un dels tenors més admirats i poderosos dels últims anys. La seva carrera va començar fa més de cinc dècades i encara té molt de poder en aquest món, però això no ha impedit que aquesta tèrbola història hagi sortit a la llum. 

En total vuit cantants i una ballarina han assegurat a l’agència nord-americana que van ser assetjades per Domingo, qui els hauria fet petons i tocaments per la força. Però, a més a més, sis dones més han parlat amb l’agència per sumar-se a la denúncia i assegurar que a elles també els hi va fer proposicions incòmodes; així com tres dotzenes de músics que haurien confirmat que van ser testimonis d’alguna d’aquestes situacions.

Plácido Domingo Europa Press

Plácido Domingo / Europa Press

Moltes d’elles afirmen, de fet, que alguns companys de professió les havien advertit de no quedar-se a soles amb Domingo perquè tenia fama de ser “molt insistent”. Cap d’elles ha pogut oferir algun document que provi les acusacions, però l’agència de notícies s’escuda amb un munt de testimonis que donen fe d’aquests assetjaments. 

Davant d’aquest escàndol, Plácido Domingo ha respost les preguntes de l’agència amb un discurs del qual se’n parlarà molt: “Les acusacions d’aquestes persones anònimes es remunten fins a tres dècades darrere i són profundament preocupants. A més a més, tal com es presenten, són inexactes. Tot i això, és dolorós sentir que he pogut molestar o fer sentir incòmode a algú encara que faci molt de temps o que jo tingués les meves millors intencions. Creia que totes les meves interaccions i relacions van ser sempre benvingudes i consentides. La gent que em coneix sap que no sóc algú que pugui fer mal, ofendre o avergonyir algú de manera intencionada. No obstant això, reconec que les regles i valors pels quals ens mesurem avui són molt diferents dels del passat. He estat beneït i privilegiat d’haver tingut una carrera de més de 50 anys i em cenyiré a l’estàndard més alt”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa