Cancel·len les pròximes actuacions de Plácido Domingo a Madrid

La investigació del sindicat d’òpera dels Estats Units va considerar provat que Plácido Domingo va exercir abús de poder en les relacions amb més de dues dotzenes de dones, que afirmen haver estat víctimes d’assetjament per part del tenor. Les hauria influenciat per tenir relacions amb ell a canvi d’ajudar-les en la seva carrera, un comportament “inapropiat” pel qual ell ha demanat perdó en un comunicat. Afirma que accepta tota la responsabilitat, el que es fa evident amb la seva decisió: cancel·lar les pròximes representacions de ‘La Traviata’ en el Teatre Reial de Madrid.

A més a més, en l’escrit assegura que també es retirarà de les representacions en els teatres i companyies que es vegin en problemes per la seva controvertida presència. D’aquesta manera s’ha avançat a la decisió del Teatre Reial, que havia convocat una reunió d’urgència per decidir si cancel·lava les actuacions del tenor després del veredicte del sindicat.

Plácido Domingo   Europa Press

Plácido Domingo / Europa Press

Plácido ha volgut deixar clar que les seves disculpes són sinceres i que no volia fer mal a ningú: “Mai no m’he comportat agressivament i mai no he fet res per obstruir o perjudicar la carrera de ningú”. El Ministeri de Cultura, per la seva banda, ha anunciat que també cancel·la les seves actuacions en el teatre de La Zarzuela “en solidaritat amb les dones afectades”. 

En els pròxims dies oferirà una declaració addicional per corregir la “falsa impressió” que ha generat el seu perdó.

Nou comentari