Pilar Eyre: “Volien fer-me callar i he tingut els telèfons punxats”

Pilar Eyre publica aquesta setmana una biografia de Joan Carles Borbó que creu que no farà massa gràcia a la Casa Reial. La cronista catalana ha estat treballant en aquest llibre pràcticament en secret, atemorida que es filtrés i li comportés conseqüències. Precisament sobre això parla en una entrevista a Lecturas en la qual confessa que no ho ha passat gens bé.

“He estat un any escrivint-lo en absolut secret perquè no es moguessin els advocats ni les persones al·ludides. A la impremta es van reduir els treballadors. Va haver-hi només dues persones a les quals se’ls va fer signar un contracte de confidencialitat”, explica.

I per què totes aquestes mesures de seguretat? Perquè en el passat haurien fet tot el possible per evitar que investigués: “Volien fer-me callar, perjudicar-me, m’han fet auditories… Hi ha hagut trucades, amb aquesta nova biografia. A escala legal i de persones que es creuen al·ludides, m’han preguntat si surten com a xafarderia i altres d’una manera més amenaçant. Crec que he tingut els telèfons punxats, sí”. 

Pilar Eyre a 'Lecturas'

Pilar Eyre a ‘Lecturas’

Assegura que ha plorat mentre escrivia aquest últim llibre, especialment en adonar-se de com ha canviat Joan Carles: “Pensar en el que s’ha convertit el rei, aquesta persona derrotada, egoista i sola. Fixa’t, crec que estava enamorada d’ell”. 

Nou comentari