Mor el dissenyador Pierre Cardin als 98 anys

El dissenyador francès Pierre Cardin ha mort aquest dimarts als 98 anys, segons ha informat la família a l’agència AFP. Estilista visionari i pioner del prêt-à-porter, va néixer el 1922 en San Biagio di Callalta (Itàlia) i va fer els seus primers passos en el món de la moda de la mà de Dior, encara que tres anys després ja va fundar la seva pròpia marca. Amb ella va aconseguir revolucionar les passarel·les per la seva creativitat i el seu esperit emprenedor. De fet, Pierre Cardin va ser un dels pioners a fer del seu nom una marca.

Encara se li recorda que llancés una col·lecció prêt-à-porter per a uns grans magatzems el 1959, una cosa fins aleshores impròpia d’algú que es dedicava a l’alta costura. Futurista i innovador, va marcar el camí dels dissenyadors del futur gràcies a unes creacions arriscades.

Pierre Cardin va participar amb André Courrèges i Paco Rabanne en la renovació de l’alta costura francesa en el període de la postguerra i va enlluernar gràcies a les creacions futuristes. La seva trajectòria ha estat llarga i fructífera, el que l’ha ajudat a ocupar un lloc en el rànquing dels dissenyadors més prestigiosos i influents de la història.

Nou comentari