El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeo controvertit de Miguel Bosé: “La gent sana no ha de portar mascareta”
  • CA

Miguel Bosé és en boca de tots des que donés suport públicament a les teories conspiranoiques i negacionistes sobre el coronavirus. El cantant està convençut que els governs estan ocultant informació i que les mascaretes no serveixen de res, el que li ha generat infinitat de crítiques. Per tal d’intentar calmar els ànims, ha començat a gravar un seguit de vídeos amb els quals intenta justificar-se. El primer? Per deixar clar que és conscient que el coronavirus existeix: “La bestiola existeix i ha matat, ha matat molta gent. El que passa és que en aquests moments la seva força està disminuint”. 

El que més li han criticat és que animés tothom a acudir a la polèmica manifestació contra les mascaretes, el que ara explica: “És cert que he donat suport a col·lectius que posen en qüestió l’ús o l’eficàcia de la mascareta. Qui crec que ha de dur la mascareta? Que la portin els malalts, els sanitaris, les forces de l’ordre i la gent gran, per prevenir i que no marxin. Ara bé, la gent sana no cal que porti la mascareta. La gent sana hauria d’estar al carrer treballant i produint, guanyant els seus diners per subsistir i pagar els seus impostos i fer una vida normal. I respirar, s’ha de respirar”. 

Ha reconegut, però, que a vegades ell mateix duu la mascareta: “Només quan veig que entraré a llocs on hi ha gent als que els hi pot molestar que no porti mascareta. Però, perquè ho sapigueu, jo tinc exempció. Tinc un document mèdic que em permet no portar-la perquè com bé sentiu, tinc asma i la mascareta em pot crear problemes respiratoris”.

El problema, segons el cantant? Que considera que s’ha creat massa histèria al voltant de la pandèmia: “On estava la histèria de l’any passat, o de fa dos i tres anys, quan va haver-hi tant contagi de grip més massiva i molts més morts? On eren? Es va parar l’economia? Se’ns ha impedit seguir, viure, treballar, respirar -que és dignitat- i guanyar diners? Llavors, a la mascareta obligatòria generalitzada i sense excuses, dic no”. 

Unes imatges que el mostren, de nou, amb la veu molt malmesa i gesticulant d’una manera molt exagerada. El vídeo ha generat un munt de reaccions ràpidament, amb els seus seguidors omplint la publicació de comentaris.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa