El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mariló Montero guanya el judici contra dos dels ‘paparazzi’ més famosos
  • CA

Mariló Montero ha guanyat el pols als paparazzi Gustavo González i Diego Arrabal, habituals dels programes del cor de Telecinco. El 2015, l’agència de fotògrafs que tenien va captar la presentadora en topless en les seves vacances a Bora Bora. La van seguir i van aconseguir fer-li fotos mentre ella estava a dins de l’hotel, una propietat privada, concretament en la terrassa i a la piscina. Es va parlar a televisió d’aquestes fotografies, un motiu més que l’ha ajudat a convèncer el jutge perquè els condemni a pagar 265.000 € a ella i 75.000 € més a l’amiga. Es tracta d’una indemnització històrica a Espanya, però Mariló no està satisfeta encara tal com reconeix en una entrevista a Cuatro al día: “Hem de recordar que van cometre molts delictes, així que tampoc no és tant. Han estat anys d’una persecució constant i d’un procediment judicial amb moltíssims moments dolorosos. Tot el que vaig viure va ser humiliant. Encara avui em queda la boca seca i m’entren ganes de plorar perquè tot això és intolerable”. No contenta amb aquesta sentència, avisa que també els ha demandat per la via penal per un delicte de revelació de secrets.

A Sálvame han volgut preguntar a Gustavo González sobre el tema, sense esperar-se que ell es defensés d’una manera tan taxativa: “Jo respecto la justícia, però jo no vaig fer cap d’aquestes fotos. El reportatge mai no es va posar a la venda i mai no va veure la llum, només les va tenir el director d’una revista. A més a més, se li van facilitar les fotos a Mariló perquè jo col·laborava en el seu programa. Va ser llavors quan va sol·licitar mesures cautelars. El jutge estima que hi ha hagut un dany moral i a l’honor i ens imputa a nosaltres perquè som els propietaris de l’agència, però nosaltres no vam ser els qui la vam seguir. Això no és així“.

Gustavo González, contra les cordes per la victòria judicial de Mariló Montero / Telecinco

En una entrevista a La Razón, Gustavo continua defensant-se: “Ni Diego ni jo som autors del reportatge objecte de la demanda. La sentència, a més a més, condemna a la societat”. El que més ràbia li fa a Gustavo és que Mariló aplaudís obertament unes altres fotos robades que li van fer a les Maldives i després els denunciï per un altre reportatge similar. La seva imatge pública ha empitjorat per culpa d’aquesta sentència, la que podria anar encara a pitjor: “Estic molt preocupat per tot el que pot comportar aquesta sentència. El tema és més seriós i greu del que sembla i ataca tot el sector, sobretot a la llibertat de premsa i el dret a la informació. Si els jutges donen la raó als famosos a què no se’ls pot fotografiar, això suposaria el final de les revistes del cor”.

Aquests arguments no han convençut als companys de feina, concretament a Paz Padilla i María Patiño. Les dues treballen en el sector, però també són personatges que han patit la persecució dels fotògrafs i posterior publicació de fotografies seves en biquini. Han criticat que Gustavo defensi l’actitud dels fotògrafs, que se salten les normes moltes vegades: “Fer fotografies a dins d’un bungalou no és periodisme, Gustavo”. Una esbroncada que ha deixat clar qui és personatge i qui no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa