Llums, càmera i Mainat

Josep Maria i Ángela s'han pronunciat per primer cop aquesta setmana, un mes després que esclatés l'escàndol

Tot un mes callats i ara trenquen el seu silenci amb només 48 hores de diferència. Mai no s’havia parlat tant de Josep Maria Mainat i Ángela Dobrowolski, separats des del gener i protagonistes d’un circ mediàtic que està deixant autèntiques perles. El presumpte intent d’assassinat per part de l’alemanya ha escandalitzat l’opinió pública i també la premsa, que estira el xiclet d’aquest drama de manera desesperada. Quan semblava que el tema havia perdut l’interès, Cuatro ha fet un cop sobre la taula i ha aconseguit les primeres declaracions d’Ángela. Sense perruca ni ulleres de sol, però amb el fulard que va dur el seu marit el dia de la boda: tota una declaració d’intencions amb molt mala bava. Els titulars més escandalosos d’aquest contraatac? “Josep Maria és fred, calculador, venjatiu i abusador”. Tot era meravellós fins que el productor va assabentar-se de la seva infidelitat: “Allà va començar l’assetjament psicològic, emocional i físic”.

Pocs productors catalans han tingut tant poder i influència a les seves mans com Mainat, el que Ángela creu que podria estar darrere del seu empresonament preventiu. De fet, no dubta en destacar que l’atestat policial està ple d’incoherències i errors com a “favor” a Josep Maria Mainat: “La paraula del meu marit va ser suficient per enviar-me al calabós”. Es va fer la víctima a la perfecció, mentre enviava un atac rere un altre cap al seu exmarit. De fet, va voler acabar l’entrevista mirant a càmera i enviant-li un missatge enverinat: “Tants anys junts m’han servit per aprendre del teu do televisiu. Aquí estic, resistint”. La tornarem a veure en acció, queda clar.

Ángela Dobrowolski a 'El punto de mira'  Cuatro

Ángela Dobrowolski a El punto de mira / Cuatro

Però en aquesta història no només han tingut veu els protagonistes. El cast el completen l’Alina, la russa cridanera, i ara també la Saida. Parlem d’una antiga dona de fer feines de Josep Maria, qui ha aprofitat aquest boom per vendre intimitats de la parellaSálvame. Des del principi era evident que estava despitada perquè l’havien acomiadat (presumptament per culpa de Dobrowolski). Què va voler revelar? Que Ángela no és tan víctima com vol fer creure: “És ambiciosa, gelosa, teatral, molt falsa i victimista. És molt perillosa. Ella mai no l’ha estimat. Ángela volia quedar-se amb tota la fortuna, es veia en la seva manera de ser i d’actuar. La vaig trobar al despatx de Josep Maria trepitjant un quadre amb la fotografia de Pol Mainat”. Tocada i enfonsada.

L’últim a pronunciar-se ha estat el vertader protagonista, Josep Maria Mainat, a les portes dels jutjats. Burlesc i fent mofa, les seves primeres declaracions des que esclatés la bomba estan plenes d’ironia: “Aquí estic, de visita als jutjats perquè tenim moltes causes creuades. Agafaré un pis aquí davant perquè em pilli més a prop…”, ironitzava. Poc després reconeixia que, en el fons, tota aquesta situació l’està afectant: “Estic molt atabalat, però tinc molta calma interior”. Molt ioga haurà de fer per oblidar l’escàndol que està protagonitzant. Tot ha sortit de mare, un fulletó mediàtic que l’ha sorprès: “No m’ho esperava, la veritat. Pensava que seria una causa judicial i penal, però quan es van obrir les portes de casa i vaig veure aquella dona russa amb maletes i cridant… Vaig restar de pedra i vaig adonar-me llavors que això havia passat a un altre gènere”. Ah, per cert, també va voler deixar clar que mai no havia vist la dona amb perruca. 

Josep Maria Mainat a la ciutat de la Justícia  Telecinco

Josep Maria Mainat a la ciutat de la Justícia / Telecinco

 

Lluny de calmar les aigües, l’exparella no s’amaga i continua oferint xou. Podrien haver-se estalviat aquestes intervencions si realment volguessin discreció. Què busquen, doncs? Els dos protagonistes han sortit de l’amagatall i prometen més minuts de glòria del que, sense cap mena de dubte, és un dels fulletons catalans de l’any. 

Comentaris

  Tal com raja 05/12/2020 7:07 pm
  Imagino que Ángela Dobrowolski no és cap santa però jo tampoc em crec a en Mainat.
   Tal com raja 05/12/2020 7:07 pm
   Imagino que Ángela Dobrowolski no és cap santa però jo tampoc em crec a en Mainat.

Nou comentari