El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Policia sospita que José Luis Moreno amaga més de 400 milions d’euros a l’estranger
  • CA

La Policia espanyola sospita que el productor José Luis Moreno -qui es troba en llibertat sota fiança després de ser detingut en el marc de l’Operació Titella per presumptes delictes d’estafa, entre d’altres- mantindria ocults entre 400 i 900 milions d’euros a l’estranger, segons documentació del sumari revelada pel programa de televisió ‘Todo es verdad’ (Cuatro).

En un informe policial aportat al Jutjat Central d’Instrucció Número 2 de l’Audiència Nacional, els agents asseguren que el ventríloc -“conseqüència directa de la situació financera” que travessa- va decidir “deixar Espanya”, “vendre ràpidament tot el que té” i “marxar sense liquidar res”.

Així, els investigadors conclouen que “suposaria que Moreno no introduiria al nostre país els diners que sembla tenir ocults a l’estranger (de 400 a 900 milions)”, la qual cosa s’hauria confirmat en una trucada en la qual va participar el propi productor el passat 25 de febrer a les 14.06 hores.

En aquesta conversa, el ventríloc hauria insistit que havia de deixar el país. “Jo el que he de fer és marxar d’Espanya urgentment“, va assegurar. Els agents sostenen que el productor de televisió presumptament va fixar dues seus fora del país: una a Los Angeles (els Estats Units) i una altra a Londres (el Regne Unit). Segons precisen en l’informe, Moreno també “estaria construint un hotel a Maldives”.

Comunicacions intervingudes

En el marc de la informació aportada al jutjat, els investigadors descriuen la relació de Moreno amb un dels presumptes estafats, Alejandro Roemeers, qui hauria invertit més de 30 milions d’euros per a la producció d’una sèrie que no es va realitzar.

La Policia detalla que va tenir coneixement -a través d’intervencions telefòniques- que “Moreno s’hauria apropiat de 16 milions d’euros” dels 32 que Roemmers hauria aportat en qualitat de soci i inversor privat per a gravar la sèrie que el ventríloc suposadament realitzava amb la societat Dreamlight International Productions S.L sobre la vida de Francesc d’Assís.

Segons ha avançat Cuatro, en el sumari de la investigació figuren missatges de Roemmers a Moreno en els quals li reclama els diners. “No has fet res del que et vaig demanar, ni has aportat diners frescos a la societat“, va arribar a dir. “32 milions a canvi de res, excepte un guió inconclús i un tràiler que segons els experts que he consultat no té cap qualitat”, consta entre els missatges.

En l’informe, els agents analitzen també converses de dues empleades de Moreno en les quals s’afirma que “no aguantarien” una auditoria perquè es detectaria que “en tot el primer any no van començar a gravar”. Així mateix, els investigadors recullen fragments de la conversa en els quals es diu que que s’haurien emès factures de “personal que no existia”, fent creure que treballaven 100 persones quan “només” n’hi havia dues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa