El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La cantant Beth defensa el català en una entrevista al diari ‘El Mundo’
  • CA

Beth Rodergas acaba de treure a la llum ‘Origen’, el seu nou disc que inclou cançons en català, castellà i anglès. És en aquest context que el diari ‘El Mundo’ l’ha entrevistat i, més enllà de preguntar-li per la seva carrera musical, s’han interessat per la defensa que la cantant sempre ha fet del català. “Li vull preguntar per una ‘polèmica’ de 2017, quan va protagonitzar un anunci sobre una app per a localitzar comerços en els quals no es parlava català. Llavors va haver-hi crítiques. Es penedeix d’haver-hi participat?”, és la primera pregunta que li fa l’entrevistador en aquesta línia.

Ella, però, es mostra contundent: “El català és un valor súper preat per a la nostra cultura i seria una pena que es perdés”, i defensa: “És cert que a Barcelona, en la gran majoria de comerços, t’atenen en totes les llengües del món, però no tant en català”. Per això, Beth creu que “buscar eines que potenciïn el seu ús, em sembla meravellós”. “És riquesa cultural”, conclou.

Seguidament, el periodista li diu: “Sempre ha manifestat la seva posició sobre la independència de Catalunya. I arran d’això, sempre han existit preguntes com ‘llavors, per què va anar a Eurovisió representant a Espanya?‘. Li importen aquests comentaris?” I Beth torna a ser contundent: “La veritat és que em fan gràcia, ja que per a mi no té absolutament res a veure una cosa amb l’altra”.

I conclou: “Separar música i política em sembla un exercici madur i necessari. Igual que alçar la veu contra les injustícies. Això és una cosa que mai deixaré de fer, canti en l’idioma que canti”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa