Jorge Javier, agosarat i sincer a RAC1: franquisme, insults i Felip VI

Jorge Javier Vázquez és el rei de Telecinco. Ha aconseguit captivar la direcció de la cadena i també els teleespectadors, que el veuen al capdavant de ‘Sálvame’ i tots els realities d’èxit. Mai no es talla un pèl a l’hora de manifestar obertament el que pensa, el que sovint li comporta problemes. L’últim? Una discussió impressionant amb Belén Esteban perquè aquesta criticava la gestió que ha fet el govern durant la crisi del coronavirus. També s’ha enfrontat a Antonio Montero i la resta de col·laboradors de dretes del programa, el que li ha generat crítiques ferotges de VOX

Per tal de comentar tot això i donar la seva opinió política, el presentador català ha concedit una entrevista telefònica a El Món a RAC 1. Jordi Basté s’ha interessat sobre com ha viscut l’enfrontament amb la seva amiga Esteban: “He après que és fonamental aïllar-te quan creus que alguna cosa tindrà repercussió. No he parlat amb ell des de llavors, però la conec bé i quedarà com una anècdota més”. 

 

L’ambient a ‘Sálvame’ està molt escaldat des que els col·laboradors van començar a compartir les seves opinions polítiques. Santiago Abascal va voler ficar-se i va escriure un tuit incendiari en el qual insultava directament Jorge Javier Vázquez, de fet. I sobre això també ha parlat el presentador: “No era conscient que el franquisme seguia tan viu a Espanya. I no s’extingirà… Gent de la meva generació inculquen idees feixistes i d’extrema dreta als seus fills… Sé que hi ha certs llocs en els quals és convenient que no passegi sol o a certes hores de la nit. He d’evitar multituds o molta gent jove perquè sé que caurà algun insult. Han sortit a la llum sentiments amagats gràcies a què certs partits polítics els han donat ales i els han animat a què surtin. Ara hi ha gent que té una excusa per insultar-me o dir-me marieta”.

Ha aprofitat l’espai per tornar a aplaudir la feina de Pedro Sánchez: “Votaria PSOE i Unides Podem perquè estic feliç amb aquest govern i dono gràcies a Déu que no estan els altres governant. No imagino un país governat per Casado, però pot passar, eh?”.

Jorge Javier Vázquez presenta 'Sálvame'   Telecinco

Jorge Javier Vázquez presenta ‘Sálvame’ / Telecinco

Finalment ha volgut opinar també sobre els problemes que arrossega la Casa Reial. Les paraules més dures? Contra el rei Felip: “Algú espera alguna cosa de Felip VI? No està i tampoc no se l’espera. Ara parla el Rei i ens és igual. Ara podem dir que no ens agrada, que no s’assabenta de res i que estem desencantats amb ell i el seu pare perquè han tingut una vida d’esplendor mentre el país estava devastat. Ara no ens creiem res perquè hem crescut i no ens posem ferms quan parla el Rei. Abans vivíem enganyats, no creus?”. Una entrevista demolidora que torna a demostrar per què ha arribat tan lluny en el món de la comunicació.  

Nou comentari