El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Cruz revela tota la veritat sobre el seu paper a ‘Masterchef’
  • CA

Jordi Cruz és un dels xefs catalans amb més hores de pantalla. Considerat com un dels millors cuiners del país, forma part del jurat de Masterchef des dels seus inicis. Des d’un principi es va convertir en el poli malo dels tres, el que ha fet que molts teleespectadors el vegin com el més exigent i el més antipàtic. En aquesta darrera temporada hem pogut veure un gran canvi en la seva actitud, ja que intenta mostrar-se més còmplice i tendre amb els concursants. Precisament sobre aquest paper ha parlat en una entrevista a El Mundo que aprofita per promocionar el nou llibre de receptes que acaba de publicar.

El de Manresa té clar que li costarà deixar enrere el paper de dolent que l’ha fet guanyar el concurs culinari de TVE. Fins ara ha compaginat el personatge televisiu amb el cuiner d’èxit, dues facetes que reconeix que li fa por que acabin fusionant-se: “M’ha preocupat que el personatge es mengi el cuiner, sóc conscient d’això. Ara bé, si poso en una balança els pros i els contres, treballar a Masterchef em continua beneficiant encara que sigui dolent per a la meva figura de cuiner. Treballem de cara al públic i molta gent ens coneix gràcies a la televisió. A més a més, que em diverteixo i que gràcies a Masterchef hem pogut divulgar molt i hem fet que la gent valori més la nostra cuina”.

Jordi Cruz interpreta un paper a Masterchef

Alguns creuen que el seu és un paper i que, en realitat, no té aquest caràcter tan aspre. Què opina ell? “Jo no sóc com em mostro en el programa, però sí que és una part de mi real. Em van dir que volien que em mostrés com sóc a la meva cuina més exigent i això és el que faig. Tinc una fatxada que em fa semblar un antipàtic i un cregut, però simplement és la fatxada que m’ha donat. A vegades em veig a televisió i fins i tot jo penso que semblo un imbècil. Mai no intento humiliar o faltar al respecte a cap concursant, només critico el seu plat. Et diré què opino com a professional amb cruesa, perquè només d’aquesta manera aprendràs. Darrerament m’he suavitzat una mica per mostrar-me més com sóc jo. El personatge inicial no m’agradava perquè era una exageració de la part més dura que tenim tots. A mi m’agrada fer de dolent perquè no sóc graciós, així que he de buscar alguna cosa que m’identifiqui”.

Jordi Cruz té clar que la feina a Masterchef ha fet que molts teleespectadors vagin al seu restaurant per conèixer-lo, així que realment el programa beneficia el negoci encara que alguns el vegin com un cuiner menys seriós per acceptar participar en el programa: “Arribarà el dia que el programa s’acabi i jo no sóc actor ni presentador, sóc cuiner”. Ara mateix, de fet, fa tantes coses alhora que sent que no té temps per a res: “Se m’ha caducat la ITV del cotxe, el DNI… Vaig haver de buscar gent que m’ajudés a renovar-ho tot perquè jo no aconseguia trobar temps per fer-ho. Només us diré que tinc una otitis aguda des de fa dies i he hagut de demanar la recepta per telèfon”.

Revelen quant cobra Jordi Cruz a 'Masterchef' - Europa Press
Revelen quant cobra Jordi Cruz a Masterchef | Europa Press

El català ha viscut tota una vida dedicada a la cuina

El cuiner va començar en aquest món quan només tenia 14 anys. Com és que no va voler estudiar? “Se’m donava tot malament, la veritat. Era el petit de sis germans, un noi que es considerava ximple i que volia fer alguna cosa que el fes feliç. Vaig veure que la cuina se’m donava bé i vaig decidir-me a posar-m’hi al 100% per fer alguna cosa bona en aquesta vida”.

El xef català acaba l’entrevista amb una clatellada cap al govern barceloní, a qui acusa de no invertir prou en el món de l’hostaleria: “Barcelona, la meva ciutat, ha patit molt i no li han donat molt de suport des de les institucions pel que fa al món de la cuina. Des de la llunyania he vist Madrid amb molt de suport per part d’un partit polític que ha intentat que l’hostaleria no estigués tan afectada per la pandèmia. Ho han fet el millor possible, amb interès, mentre que aquí no. I aquesta és una reflexió personal i no política, sóc cuiner i només parlo de cuina”.

Més notícies
L'Arnau París s'estrena al 'Cuines' amb molt bona audiència - TV3
L’estrena de l’Arnau París al ‘Cuines’, tot un èxit
Notícia: L’estrena de l’Arnau París al ‘Cuines’, tot un èxit
Comparteix
TV3 ha encertat amb el fitxatge del guanyador de 'Masterchef 9', tenint en compte que ha fet una audiència increïble
Doble expulsió a 'Masterchef' després d'una prova desastrosa - TVE
Desastre èpic a ‘Masterchef’: prova cancel·lada i doble expulsió
Notícia: Desastre èpic a ‘Masterchef’: prova cancel·lada i doble expulsió
Comparteix
Els membres del jurat del concurs de TVE s'han mostrat indignats amb els errors de principiant que han comès els concursants
L'Adrián de 'Masterchef' confessa que ha estat a presó - TVE
Un concursant de ‘Masterchef’ reconeix que ha estat a presó
Notícia: Un concursant de ‘Masterchef’ reconeix que ha estat a presó
Comparteix
L'Adrián dona detalls de la seva història de superació, la que ha deixat tothom amb la boca oberta
TVE fa marxa enrere en el fitxatge de Cristina Cifuentes - Cuatro
Cristina Cifuentes, “dolguda” pel veto que ha patit a TVE
Notícia: Cristina Cifuentes, “dolguda” pel veto que ha patit a TVE
Comparteix
L'expolítica no participarà a 'Masterchef Celebrity' finalment, el que creu que és un càstig per haver estat del PP

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Malauradament. a maig 26, 2022 | 10:50
    Malauradament. maig 26, 2022 | 10:50
    I poc o gens respecte per part meva, s'ha guanyat Jordi Cruz quan l'he vist al programa. De fet, el seu nom i la seva imatge l'associo a l'ordinariesa de la poca classe i al tot s'hi val per la pela, a una educació precària i un egocentrisme penós. Poc restaurant seu trepitjare!
  2. Icona del comentari de: borinot a maig 26, 2022 | 11:31
    borinot maig 26, 2022 | 11:31
    ell mateix s'ha cuinat un personatge, que al final, aquest s'ha cruspit la persona. I aquest personatge és el d'una molt mala persona, educatiu ho és poc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa