L’emèrit contra tothom

Els Borbons són protagonistes de noves polèmiques que els tornen a col·locar en la diana mediàtica

Setmana mogudeta per als Borbons… i ja en van unes quantes. La Fiscalia Anticorrupció sembla disposada a treure a la llum els negocis tèrbols que ha pogut tramar Joan Carles en els seus últims anys, una investigació que també esquitxa altres membres de la família. Corinna ja va avisar de l’existència d’una habitació plena de bitllets a La Zarzuela. La clau hauria anava passant de mà en mà, pel que sembla, fins i tot entre els nets. Les últimes informacions apunten que haurien comprat una egua amb diner B a Victoria Federica, la filla petita d’Elena de Borbó. La Infanta fa cas omís a les sospites, però. Sempre han estat molt lligats a l’hípica, l’esport de rics per excel·lència. Que es parla dels seus cavalls? Tant li fa, ella ha acudit igualment a una competició de veterans aquest cap de setmana. El moment ideal, és clar.

Qui ha reaparegut després d’un temps callat ha estat Albert Solà, presumpte fill il·legítim de Joan Carles. El cambrer català va presentar una prova d’ADN que demostraria que té una similitud del 99% amb l’emèrit, i és per això que un diputat de Bildu ha demanat explicacions al govern espanyol sobre aquest tema. Cal recordar que el seu parentesc el convertiria en l’hereu legítim perquè és més gran que Felip… Ell es considera antimonàrquic, a més a més, cosa que faria que el seu regnat fos, si més no, curiós. 

Albert Solà i Joan Carles   Eitb

Albert Solà i Joan Carles en un muntatge  / Eitb

Ara bé, si la família reial ha estat protagonista aquesta setmana, també ha estat gràcies a Pilar Eyre. La cronista catalana ha publicat una biografia sobre Joan Carles, un llibre que ha hagut d’escriure en secret durant tot un any per no rebre pressions. Ella mateixa reconeix que creu que ha tingut els telèfons punxats: “Volien fer-me callar, perjudicar-me, m’han fet auditories…”. I no és l’única periodista que ha denunciat assetjament per part de la casa reial espanyola. El paparazzo Antonio Montero, de fet, ha afirmat que li van fer xantatge quan perseguia Joan Carles i Sofia per fer-los fotos: “Sospito que van ser ells qui em van deixar un sobre a la bústia amb fotografies que revelaven a la meva dona que li era infidel. Em van deixar clar que em perseguien i em tenien controlat”. Censura i assetjament als periodistes en ple segle XXI. 

Però tornem al llibre que ha publicat Pilar Eyre. Hi treu a la llum un parell d’anècdotes molt reveladores que deixen encara més en evidència Joan Carles. Parla, per exemple, de la primera amenaça de divorci que va viure el matrimoni, als anys 70, quan Sofia va enxampar el seu marit al llit amb una famosa: “Va seguir el seu marit durant una de les seves escapades i els va veure al llit mentre la dona emetia un crit”. El problema? Que Joan Carles la va amenaçar d’anul·lar el matrimoni: “Diré que no estaves convençuda de fer-te catòlica i a la merda. Oblida’t de ser reina i de Felip, perquè viurà amb mi”. 40 anys després, continuen immersos en un matrimoni fals sense sentit. 

Joan Carles i Sofia, amb els fills quan eren petits  Europa Press

Joan Carles i Sofia, amb els fills quan eren petits /  Europa Press

La relació de Joan Carles amb el seu fill Felip també ha estat complicada, especialment en aquests últims anys. Qui li havia de dir a l’emèrit, que va viure obsessionat fins que va néixer l’esperat l’hereu. Explica Eyre que Joan Carles i Sofia anaven al llit obligats per la necessitat de tenir un noi: “El matrimoni ja feia aigües i no els venia de gust fer-ho, ni a l’un ni a l’altre. Quan Joan Carles va saber que Sofia havia donat a llum un nen, tot es va tornar negre i es va desmaiar“. És probable que l’emèrit hagi tornat a caure rodó a terra en llegir les primeres conclusions dels tribunals, que es mostren disposats a fer-li pagar tot el que hauria robat. 

Comentaris

    un tipo que vive en Tabarnia 16/11/2020 10:59 am
    normalment els lladres van a la presso, no?

Nou comentari