Joan Carles I va donar un milió d’euros a Marta Gayá perquè tingués “una vida decent”

El gestor de la fortuna de l'emèrit a Suïssa assegura que li va demanar expressament "guardar una gran discreció sobre aquest assumpte"

65 milions d’euros per a Corina. I un milió per a la mallorquina Marta Gayá. Aquestes són les quantitats que Joan Carles I va donar a dues de les seves amigues íntimes. Segons publica ‘Vozpópuli‘, el novembre de 2011, l’emèrit va ordenar al gestor de la seva fortuna a Suïssa, Arturo Fasana, que transferís un milió d’euros a Gayá des de la Fundació Lucum ja que volia que ella tingués “un nivell de vida decent”, segons va deixar per escrit el fiduciari suís.

“He tingut nombroses trobades amb el client del compte esmentat, el qual m’ha traslladat la seva preocupació sobre una amiga seva”, va indicar Fasana dos dies abans de la transacció. “Ell (Joan Carles I) em diu que la coneix des de fa més de 25 anys, i que resideix en l’actualitat a Suïssa“, va afegir en referència a Gayá.

“Aquesta persona (Gayá) té pocs recursos financers i no molts ingressos a causa de la seva edat -68 anys-. Ell (Joan Carles I) desitja per tant assegurar-li un nivell de vida decent i ajudar-la financerament“, va subratllar Fasana, qui ostentava en aquell moment la condició de president de Lucum des de la constitució d’aquesta fundació tres anys abans.

 

“Per a assegurar el seu tren de vida durant els propers anys, ell (Joan Carles I) desitja fer-li un regal de dos milions d’euros i que el primer milió sigui enguany. El següent pagament es farà en el transcurs de 2012”, va ressaltar Fasana, qui va anotar finalment un advertiment que li va fer el llavors cap de l’Estat: “M’ha demanat expressament guardar una gran discreció sobre aquest assumpte”.

El segon regal d’un milió d’euros a Gayá s’hauria d’haver produït a finals de 2012, però en aquell moment els fons de Lucum ja estaven en mans de Corina Larsen. La citada fundació havia estat dissolta de manera precipitada al juliol de 2012 després d’esclatar la polèmica de Botswana, recorda el digital.

Nou comentari