El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Condemnen Telecinco a pagar una multa astronòmica a Jesulín de Ubrique
  • CA

Bones notícies per a María José Campanario i Jesulín de Ubrique. El matrimoni ha convençut al jutge i han guanyat el judici que els enfrontava a Mediaset, als que van denunciar per compartir informació errònia sobre ells. Han condemnat el grup mediàtic a pagar 180.000 € a la parella, als qui donen la raó després de sentir els arguments de les dues parts. Aquests diners són en concepte d’indemnització, la que considera que els deuen per donar per fet a televisió que havien trencat i que el torero li havia estat infidel amb diverses presentadores. Òbviament, aquesta informació no estava contrastada i era “totalment mentida” segons els protagonistes. Això els va donar ales per interposar una demanda contra l’empresa, la que han acabat guanyant.

Mantenen que diversos programes de Telecinco van fer una intromissió il·legítima als drets de l’honor i intimitat de la parella, el que confirma la sentència a la que ha tingut accés l’ABC. En primer lloc, l’empresa haurà d’abonar 5.000 € a cadascun d’ells pel contingut que van emetre a Sálvame el 2019 i una altra multa de 185.000 € per la repetició d’aquest contingut a Viva la vida. Van estar parlant de la presumpta ruptura durant sis dies en franges horàries diferents, un motiu clau en la redacció de la sentència. El magistrat considera que això suposa un “menyspreu absolut cap a la realitat i la veritat per generar més expectació i audiència”. Recorden que van donar l’oportunitat a la cadena d’explicar la seva versió dels fets i que van evidenciar una “falta de diligència” dels responsables.

Sálvame especulava amb la presumpta ruptura del matrimoni / Telecinco

“Es pot afirmar que les notícies en qüestió no eren veraces. La informació oferta en els programes analitzats seria un altre tipus d’informació, no la que protegeix la nostra Constitució. No pot prevaler la informació falsa al dret a la intimitat o al dret de l’honor. En aquests programes s’engreixa la notícia, s’especula i es genera expectació en l’audiència perquè la notícia doni per produir contingut per a tots els programes. Lluny d’acreditar la veracitat de la informació en les proves, més aviat es va accentuar l’absència absoluta de la mateixa. La falta de diligència dels responsables de l’emissió de les notícies per contrastar-les va ser clamorosa”, sosté una sentència molt dura amb la cadena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa