El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Itziar Castro s’assabenta que està malalta gràcies a un comentari a Twitter
  • CA

Itziar Castro acaba d’anunciar que haurà de passar per quiròfan, una mala notícia que n’amaga d’una encara més sorprenent: s’ha assabentat que està malalta gràcies al comentari d’un usuari de Twitter, que en veure una foto seva va adonar-se que tenia un bony sospitós.

L’actriu va recrear un quadre de Botero, el que va permetre que els seus seguidors la veiessin nua. Les seves cames al descobert feien que un dels fans s’adonés que tenia un limfedema, el que motivava Itziar a informar-se: “Això que pateixes es diu limfedema, una malaltia inflamatòria que es crea per l’acumulació de greix i que col·lapsa el sistema limfàtic i produeix un linfedema afegit. Existeix mal i sensibilitat, així com la tendència a fer-se blaus”. Davant d’aquest missatge, Itziar va respondre ràpidament donant-li les gràcies per la informació: “Mil gràcies, Roger, mai ningú no m’havia parlat d’això i és així. Què interessant. Li passo al meu metge. Moltes gràcies. Comentaris així sí”. 

 

Va acudir al metge i avui ha explicat que, efectivament, ha d’operar-se per eliminar aquestes boles de greix: “Aquestes cèl·lules de greix malaltes van acumulant aigua i greix i augmenten de mida paulatinament. Les meves anàlisis continuen perfectes, les tiroides estan perfectes també. Però m’he de posar en mans de metges per iniciar un procés, operar-me i treure’m les acumulacions de greix”. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El #lipedema es una enfermedad progresiva que afecta mayoritariamente a mujeres (el 11% de las mujeres españolas la tienen), se caracteriza por un acúmulo de #grasa patológica predominantemente en miembros inferiores, aunque también puede encontrarse en extremidades superiores. Estas células de grasa enfermas van acumulando agua y grasa aumentando de tamaño paulatinamente. Los síntomas son #pesadez en #piernas y/o #brazos, #dolor espontáneo y a la presión, tendencia a los #hematomas, en estadios avanzados puede llegar a afectar el #sistemalinfático llegando a provocar #linfedema o #lipolinfedema Su causa es desconocida aunque se sabe que hay un marcado componente #hereditario y #hormonal. La primera aparición suele ocurrir coincidiendo con cambios hormonales, por ejemplo después del inicio de la pubertad, tras el embarazo o en la menopausia. No se puede eliminar con #dieta o #ejercicio, si bien existen medidas conservadoras para tratar de frenar su avance, el tratamiento definitivo es una #intervención #quirúrgica con la técnica #WAL que consiste en eliminar dichas células grasas enfermas mediante una técnica que preserve y cuide los vasos linfáticos. Estoy muy bien #asesorada y #acompañada por los #médicos @dr.nicolas.ruiz.mosquera de @med_plast.lipedema.madrid y por el #fisioterapeutaoncológico especializado en sistema #linfático @curro_millan Si queréis más información @adalipe_lipedema

Una publicación compartida de Itziar Castro (@itziarcastro) el

Ho ha volgut explicar tot amb calma i detall per no preocupar en excés els seus seguidors, que seguiran pendents tota l’evolució de l’actriu.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa