El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Harry d’Anglaterra sorprèn en mostrar com és una sessió de la curiosa teràpia que fa
  • CA

El príncep Harry segueix mostrant una faceta completament desconeguda fins ara. El fill petit de Diana de Gal·les i Carles d’Anglaterra va quedar traumatitzat per la mort de la mare, un dol que l’ha marcat i que encara arrossega. En l’avançament del tercer episodi de la seva docusèrie sobre salut mental per a Apple TV, explica que fa anys que se sotmet a teràpia per intentar superar els traumes que pateix.

Harry ensenya com practica EMDR en unes imatges molt impactants, una tècnica de teràpia que es fa servir per combatre l’ansietat. Assegura que se sent “indefens, perseguit i sense escapatòria”, uns sentiments angoixants que pot alleugerir gràcies a aquesta mena de teràpia.

I com funciona? El net de la reina d’Anglaterra apareix amb els braços encreuats en plena sessió, guiat per la terapeuta. Es tracta d’un procés en el que dessensibilitzes i reprocesses a través de moviments oculars. Has d’encreuar els braços amb les mans sobre les espatlles i fer petits cops a una espatlla i a una altra de manera alternativa. Sempre els ulls tancats, però mentre mous els globus oculars cap a una banda i a una altra.

El príncep hauria volgut mostrar públicament com ho fa per intentar donar eines a altres persones que hagin viscut algun trauma que faci que necessitin alguna mena d’ajuda. Un noi traumatitzat que a poc a poc va superant els problemes que arrossega.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa