El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comunicat sense precedents de la família reial britànica contra la BBC
  • CA

La BBC segueix en guerra contra la família reial britànica. La cadena ha emès un documental molt crític amb Guillem i Harry, especialment pel que fa a la seva mala relació. Asseguren que hi ha talps a dins de la família que passen notícies als diaris, que els nets d’Elisabet II s’han aprofitat dels mitjans per als seus mateixos interessos i arriben a acusar el fill gran de Carles i Diana de Gal·les de vendre informació a la premsa sobre els problemes de salut mental del seu germà Harry.

Una traïció que la família ha negat taxativament en un comunicat sense precedents que marca un abans i un després en la relació de Palau amb la premsa del país: “Una premsa lliure, responsable i obert és de vital importància per a una democràcia sana. No obstant això, d’una manera massa freqüent hi ha declaracions infundades i exagerades de fonts desconegudes que es presenten com a fets i és irritant que qualsevol, inclosa la BBC, els hi doni credibilitat”. Consideren “una gran decepció” que facin acusacions infundades sobre la marxa del príncep Harry i Meghan Markle cap als Estats Units.

Tampoc no ha agradat que parlin de la presumpta mala relació de Meghan amb l’equip de Palau, als que diuen que “tractava malament”. L’advocada de l’exactriu nega que això sigui cert: “Aquestes històries són falses“. La reina Elisabet, per la seva banda, hauria manifestat el seu enuig perquè la cadena s’hauria negat a deixar-li veure aquest documental abans de la seva emissió, el que normalment s’acostuma a fer com un acte de deferència cap a ella. La casa reial britànica assegura que aquesta negativa tindrà conseqüències i fan pensar que no tornaran a col·laborar amb la cadena en el futur si no els hi ofereixen el dret a rèplica que exigeixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa