Nuria ‘Fresita’: “No estic arruïnada, ara sóc dependenta i amb orgull”

Nuria Yáñez (Salou, 1971), coneguda televisivament com a ‘Fresita’, va donar-se a conèixer el 2004, quan va convertir-se en guanyadora de ‘Gran Hermano 5’. El seu vídeo fugint de la vaca es considera com un dels més icònics de totes les edicions del reality, una vena divertida que va explotar a televisió que ha mantingut durant aquests 15 anys. 

Ara Nuria Yáñez ha tornat a l’actualitat informativa, des que un examic i excompany seu digués a ‘Socialité’ que estava completament arruïnada: “Ha hagut de demanar 20 € per poder menjar”, etzibava. I és per això que ens hem posat en contacte amb ella perquè doni la seva versió. 

Aquesta setmana un dels seus excompanys ha tret a la llum que s’ha quedat completament arruïnada, que no ha sabut gestionar el dineral que ha guanyat durant tota la trajectòria a televisió. Vostè defensa que és completament mentida, però què hi ha de debò darrere de la seva informació? Simplement busca fer mal? Aprofitar-se de la seva amistat per uns minuts de fama?

Aquest senyor ha dit moltíssimes barbaritats que són mentida. El que vol és embrutar la meva imatge i carregar contra mi, però en la vida he demanat diners. El problema és que li agrada massa la televisió i criticant-me a mi ha aconseguit que els focus l’apuntin. Estan parlant malament de mi perquè com normalment no tinc cabuda en els seus programes perquè tinc una vida normal, doncs s’han d’inventar coses. Saben inventar tota mena de trucs per deixar-te malament.

I sí, fa 5 anys ho vaig passar malament perquè vaig crear la meva pròpia boutique i vaig haver de tancar, va ser un somni truncat. Però Mercedes Milà em va aconsellar que tornés a ser la dona que era abans de ‘GH’, que recuperés la meva vida. I això vaig fer, vaig demanar feina com a dependenta i ja fa 3 anys que tinc una nòmina que em fa tenir estabilitat. Però és que a més a més tinc propietats, un pis a Barcelona i una casa a la platja de Tarragona. Ara sóc dependenta i amb molt d’orgull, no tinc problemes econòmics.

Nuria Yáñez, Fresita

Nuria Yáñez, Fresita 

Va denunciar públicament que Telecinco vol humiliar-la, ensfonsar-la i fer-la desaparèixer. Li han negat contractes? Com és que aquesta setmana, precisament, ha engegat una secció nova a ‘Cazamariposas’?

El problema és que no tinc cabuda en els seus programes ni en els seus realities. Sóc una noia normal, transparent, que no vol parlar malament de ningú perquè sí. És clar que tinc ganes de tornar a televisió i de participar en algun reality, però només si em deixessin ser jo mateixa i respectar els altres. Això no funciona així, sóc massa normal per ells i per això no m’han proposat res. Però arran de tot l’escàndol del meu examic, a ‘Cazamariposas‘ em van proposar tenir una petita secció i estic molt contenta. Aquí sí que sento que encaixo, m’hi sento a gust perquè és un programa jove i no tracten temes durs com a ‘Sálvame’.

Jo no sóc d’inventar coses ni sóc polèmica, per això no interesso. Sóc transparent, com demostro a Instagram, on penjo fotos de la meva vida normal. Sense filtres, anant en metro… Ser famosa no vol dir haver de fer postureig els 365 dies de l’any i publicar fotos en biquini tot el dia. I el problema és que si no poses fotos a les Bahames, això vol dir que no ets rica. Doncs sí, puc tenir diners i no anar a les Bahames. Sembla mentida. Jo no sóc així ni una drama queen. Jo penjo fotos reals. El que fan no és ser famoses, és ser falses. I jo sóc real. Tanta silicona i tanta m…

Fresita a 'Cazamariposas'  Divinity

Fresita a ‘Cazamariposas’ / Divinity

Molts mitjans han donat total credibilitat al seu excompany. Què ha de dir a tots aquells que han donat per fet que estava arruïnada? Ha pensat en demandar?

No ho faré perquè no val la pena, però estan bojos del cap. El que passa és que tenen tots enveja i em ric d’ells, sí, els hi diré que els llegeixo des d’un pont. No tenen vergonya, cap d’ells m’ha trucat per contrastar la informació. Repeteixo, tinc propietats. El que és vergonyós és que donin bombo a informacions completament falses. Crec que sóc un exemple perquè m’és igual si em critiquen, però no es pot permetre això. No m’agrada treballar a programes polèmics, la premsa groga no m’agrada. El Jordi aquest va treballar amb mi i mira, com ha brillat… Carregant contra mi amb mentides. Aquest és el futur. Jo intento ajudar a tothom, no sóc orgullosa. I mira que he treballat amb els millors, amb Corbacho, Buenafuente, Toni Rovira… Moltíssims humoristes de primer nivell m’han dit que estan enamorats del meu caràcter.

El problema és que no saben per on vaig, però faig el que vull. Tot m’ho munto jo i sóc feliç perquè ningú no em mana. No necessito la premsa sensacionalista, la gent està sorpresa perquè faig parlar de mi encara que sigui per friki. Tinc enemics i mira que no dic res… Què volen, que em dediqui a fer pastissos?

Del que no s’ha parlat gaire és de la seva nova cançó, de ‘Bandida’. En un parell de mesos ha aconseguit 86.000 visites, i tot sense gaire promoció. Quina repercussió ha tingut? Quin feedback té de moment?

Aquest és el problema, que no parlen dels meus èxits. He tingut un munt de visites i sense promoció, exacte. Ho he aconseguit només amb l’amor de la meva gent. A més a més, no diuen que ho he fet sense cobrar res. És tot vocacional, com les feines que faig en diversos xous. M’encanta explotar la meva vena divertida, agrada moltíssim a la gent. Cada dia em paren pel carrer i em diuen que els encanto el que faig, jo em quedo amb això. 

Dependenta, cantant, col·laboradora de televisió… Però també presentadora d’un programa de ràdio. Ara engega la segona temporada de ‘Cuéntaselo a Fresita Nuria’ a Ràdio Polinyà, amb Marc Leirado. Com va sorgir aquesta idea? Esteu tenint molt d’èxit i ara incorporeu noves seccions. La més divertida, segurament, és la ‘trucada VIP’. Hem vist que ha entrevistat Mercedes Milá, Victor Sandoval, Karmele Marchante… Hem parlat amb el seu company de programa, amb Marc Leirado, i efectivament ens explica que heu creat un equip boníssim que es compagina la mar de bé.

Doncs sí, fa un any em van demanar col·laborar a la ràdio i vaig acceptar encantada. No ho faig per diners perquè és vocacional, però m’ho passo genial. Hem creat un magazín que recorda a l’estil de les noies d’Hermida, de la premsa dels anys 80. Tenim diverses seccions: recordem algunes de les cançons més icòniques dels últims anys, parlem de llibres i fem una petita tertúlia de televisió però amb respecte i humor. A més a més, fem la trucada VIP, sí, en la qual entrevisto algun famós perquè m’expliqui quins projectes tenen entre mans. Hem parlat amb Mercedes Milà, Imma Soriano, Karmele Marchante, Victor Sandoval… Tots volen ajudar-nos i la veritat és que agrada moltíssim.

Fresita i Marc, a Telecinco

Fresita i Marc, a Telecinco

Nou comentari