El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La ruptura de Felip VI i Eva Sannum, maquinada per Joan Carles: “No volia que sortís amb una model de roba interior”
  • CA

Felip de Borbó fa avui 53 anys, un aniversari que coincideix amb el moment més complicat de la família reial. Amb la imatge pública enfonsada, la crisi sanitària impedirà que enguany el veiem de festa amb els amics com acostuma a fer sempre. No hi haurà reunió en un restaurant de la capital, com tampoc no s’espera un dinar amb els pares ni les germanes. Jaime Peñafiel l’ha volgut felicitar públicament, però, en una columna a El Mundo que aprofita per recordar un dels moments més dolorosos del monarca, la seva ruptura amb Eva Sannum.

Era el desembre del 2001 quan es feia oficial la ruptura de la parella, una sorprenent notícia tenint en compte que la premsa de l’època donava per fet el seu compromís. Molts pensaven en la model noruega com la futura reina d’Espanya, però Joan Carles de Borbó ho va impedir.

“Joan Carles va demanar al cap de la Casa Reial que exigís a Felip que trenqués la relació amb ella: “Diga-li al meu fill que trenqui amb aquella noia”. Els defectes que li veia? Que era estrangera i model de roba interior. Ara bé, desconec els motius de pes de Joan Carles per obligar el fill a trencar aquella relació que mai no havia estat reconeguda oficialment. Anys després, Felip VI també va demanar al cap de la Casa Reial que comuniqués a Joan Carles que havia d’abandonar La Zarzuela i Espanya. Dramàtica conseqüència! Cap dels dos va tenir el valor d’enfrontar-se cara a cara amb el problema”, explica el cronista.

Eva Sannum i el príncep Felip, a les portades de les revistes de l’època / ¡Qué me dices!

Una ruptura molt dolorosa per a Felip, que no va consentir que el pare tornés a ficar-se en la seva vida amorosa: “Encara que a Joan Carles no li agradava la substitució de la model per Letícia, una periodista divorciada, no va tenir valor per impedir que Felip es casés amb ella. Però la relació amb la jove sempre ha estat distant, fins i tot el 2013 quan Joan Carles va suggerir al seu fill que es divorciés d’aquella noia tan intel·ligent, el que Letícia mai no ha oblidat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa