El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La festa LGTBIQ+ a l’escola d’Elionor, un fenomen a la xarxa
  • CA

Elionor de Borbó no va acudir a la desfilada del 12 d’octubre en estar cursant els seus estudis en una escola elitista de Gal·les. En comptes de celebrar la hispanitat, l’hereva de la corona espanyola podria haver acudit a una festa queer organitzada per l’institut. Això no ha fet gens de gràcia als més monàrquics, que han criticat que la princesa estudiï en un centre “tan liberal”. Volien celebrar la diversitat dels seus alumnes i van organitzar un ball en el qual hi hauria hagut cabaret, disfresses i la versió light d’un striptease. No està confirmada la presència d’Elionor, però és probable que hi acudís per acompanyar els amics que hagi pogut fer allà.

L’escola hauria volgut manifestar el seu suport a una part dels seus alumnes que s’identifiquen com queer, persones que tenen una identitat de gènere i sexual diferent de l’heterosexual i cisgènere. I això per què? L’UWC explica en un post que han fet una enquesta entre els seus alumnes en la que es veia que un 32% d’ells s’identificaven com a tal.

L’escola d’Elionor explica per què celebra una setmana a favor del col·lectiu queer en un post a Instagram

No s’han filtrat moltes imatges de la festa, però hi ha hagut una alumna que ha publicat un vídeo en el que es pot veure una desfilada en la que els nois i noies vesteixen el que volen sense convencionalismes, es queden en roba interior i fan balls sensuals. Twitter s’ha omplert de missatges plens de fúria i ràbia de persones monàrquiques, d’ultradreta o clarament homòfobs que no veuen bé que la princesa estudiï en una escola que permeti “això”. El nom d’Elionor ha estat tendència a Twitter aquestes últimes hores precisament per aquest tema, amb persones indignades i moltes altres mofant-se.

Una de les companyes d’Elionor amb títol hereditari és Alèxia d’Holanda, la filla mitjana dels reis del país neerlandès. La noia va acudir a la festa i no va dubtar en fer-se fotos amb els companys, el que va provocar que mitjans del país es fessin ressò de la seva assistència. Aquesta fotografia ha generat molts comentaris entre els holandesos, encara que la casa reial d’allà no s’ha pronunciat al respecte.

Aquesta setmana veurem Elionor a Espanya de nou, ja que vindrà a participar en els actes de la Princesa d’Astúries. Suposarà el seu primer retorn després d’un mes i mig fora, una tornada a casa que omplirà les portades per la seva presència en la cerimònia. Està previst que acudeixi als actes més importants i que pronunciï un discurs, el que de ben segur que serà analitzat al detall.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ÑordosGoHome a octubre 20, 2021 | 08:08
    ÑordosGoHome octubre 20, 2021 | 08:08
    Si ha de ser puta, que ho sigui amb classe
  2. Icona del comentari de: Donc porteu la a un del opus dei, fills de puta! a octubre 20, 2021 | 08:54
    Donc porteu la a un del opus dei, fills de puta! octubre 20, 2021 | 08:54
    Aquesta mini truja no em representa! I l’arreplegat del seu pare tampoc! Son una família de mafiosos reals, reals de realitat, eh? El Felip uve palito es una consecuencia d’un veritable cop d’Estat, i els hereus i hereves d’aquell encara es riuen de tothom. Aneu votant feixisme i no us el treureu del d’amunt!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa