El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El pla de Joan Carles de Borbó en arribar a Abu Dhabi: “No, no, un any sencer no”
  • CA

Aquest dimarts 3 d’agost es compleix un any de la fugida d’Espanya als Emirats Àrabs de Joan Carles de Borbó. I el digital ‘Vanitatis’ explica com va reaccionar l’emèrit en arribar allà. “No, no, un any sencer (a Emirats Àrabs) no”. Aquesta va ser, segons aquest diari, la immediata resposta que Joan Carles I li va donar a un amic espanyol amb el qual va parlar poques setmanes després d’aterrar a Abu Dhabi.

En aquell moment, si l’emèrit hagués tret el cap per la finestra del seu hotel, hauria sentit en plena cara els gairebé 50 graus de temperatura que socarren, literalment, Emirats Àrabs en ple agost. I irotniza el digital: “Amb aquestes temperatures, fins i tot els camells pensen que un any sencer al país àrab no el suportaran”. A més, explica el digital que probablement aquest era el pla inicial: viure uns mesos a Emirats Àrabs fins que parés la pluja de crítiques informatives i després, un nou destí. O, fins i tot, qui sap, Madrid.

Tot i això, el diari opina que sectors contraris a Joan Carles “ja s’han encarregat d’anar filtrant regularment informacions a la premsa per a retardar qualsevol pla. I si a això li sumem que a la tardor i hivern en el llunyà Abu Dhabi es viuen temperatures primaverals i es gaudeix d’un anonimat gairebé total… Emirats Àrabs s’ha convertit en un autèntic paradís per al rei emèrit“.

Segons ‘Vanitatis,’ Joan Carles vol tornar a Espanya, i una solució podria venir donada gràcies a l’Exposició Universal de Dubái 2020, que comença el pròxim 1 d’octubre i acaba al març de 2022. Està prevista una visita institucional espanyola “al més alt nivell” durant el Dia d’Espanya. Un viatge del rei Felip a Emirats sense una parada per a veure al seu pare no seria ben entesa per alguns sectors.

Però la mateixa trobada, destaca el diari, seria un escàndol per d’altres. De manera que la solució passaria per treure a l’emèrit del país abans de l’arribada de Felip VI o fer que hi vagi el president espanyol, Pedro Sánchez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa