El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Beth Rodergas denuncia la censura del català als inicis d’OT
  • CA

Beth Rodergas va guanyar fama gràcies al seu pas per la segona edició d’Operación Triunfo. La catalana de les rastes continua en el món de la música dinou anys després i aquesta setmana, de fet, ha presentat el seu nou disc en una gira d’entrevistes per Madrid. Estava parlant amb Divinity en el seu perfil d’Instagram quan li preguntaven sobre la seva “condició política”, una altra manera de qüestionar si el seu independentisme li ha passat factura. Ella ha deixat clar en més d’una ocasió que és sobiranista i que desitja la independència de Catalunya.

És cert que això li ha comportat problemes? Ella ho dubta: “No tinc la sensació que m’hagi passat factura, però segurament sí perquè em costa molt mossegar-me la llengua. M’han dit diverses vegades que si no hagués mostrat la meva opinió sobre certes coses potser tot m’aniria millor. Ara bé, no em penedeixo de res. Mai no he permès que ningú no em digui el que he de fer”.

De fet, ella va ser una de les primeres en denunciar que no li deixessin cantar en català a Operación Triunfo quan sempre ha estat un programa gravat a Catalunya: “Quan vaig estar concursant-hi era impensable interpretar una cançó en català en una gala. De fet, gairebé no podíem ni parlar en català amb la família quan ens trucaven o venien a veure”. Ara sí que ho permeten, el que alegra molt a l’artista: “És un alleugeriment i és molt guai que amb el temps hagi canviat tot tant. Ser plurals és meravellós i com més llengües sapiguem i parlem, millor. Encara queda molta feina a fer, però anem bé”.

Beth Rodergas concedeix una entrevista molt sincera a Divinity / Instagram

Una cantant sense pèls a la llengua que deixa clar què pensa del programa i de la censura que va patir quan era una de les concursants. Ara tot ha canviat i ella opta per centrar-se en la seva carrera, la que va tenir un moment clau ahir al vespre amb un concert a Madrid que va acabar sent tot un èxit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa