El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alfred García se sincera: “Vaig haver de desaparèixer perquè sentia molta pressió i no podia tenir una vida normal”
  • CA

L’Alfred García va fer-se famós gràcies a la seva participació a Operación Triunfo. Finalista de l’edició del 2017 i representant d’Espanya a Eurovisió, la popularitat del cantant català va augmentar radicalment. Havia tocat el cel amb només 20, però aquesta gran expectació va començar a desaparèixer aviat quan va iniciar una carrera en solitari. Ha estat desaparegut del pla mediàtic durant molts mesos, fins ara que torna per la porta gran de la mà d’Albert Espinosa. El creador de Polseres vermelles torna a televisió amb Los espabilados, una sèrie de Movistar+ en la qual ha volgut que col·labori l’Alfred posant la veu a la banda sonora.

El cantant ha parlat d’aquest projecte i d’altres que té al cap en una entrevista a Gtres: “Aquesta és la meva primera cançó original per a una sèrie. Uns mesos abans de conèixer a l’Albert Espinosa jo em trobava en un moment molt dolorós, quan vaig patir una mica de depressió. Els seus llibres em van ajudar tant com la música i li vaig poder agrair quan vam coincidir en un concert. Tres mesos després, em presentava a OT i tot va canviar. Quan vaig sortir de l’acadèmia, una mica superat, vaig prendre’m un descans d’un any i vaig marxar al Brasil. Estant allà l’Albert em va escriure per demanar-me que fes la banda sonora de la sèrie i fins ara”.

Com és que l’Alfred va decidir descansar de la música poc després de triomfar gràcies al concurs? “Els fotògrafs em perseguien i això em pressionava molt en el meu dia a dia. Volia tenir una vida normal, però no podia fer-ho. Estava cansat d’estar cansat. Només volia tranquil·litat per poder fer un àlbum que no deixés indiferent a ningú i poder conèixer artistes amb qui col·laborar. I això és el que vaig començar a fer, viatjar molt fins que ens van confinar. La pausa va ser una aventura de viatges, composició i cerca”.

L’espiral d’OT el va atrapar: “Van ser dos anys tan intensos que només recordo flaixos. Sento una mica de vertigen perquè no recordo certes coses. Eren moments tan grans que els acabes esborrant…”. Ara, però, torna a lluitar per guanyar-se de nou l’estima dels seus seguidors: “Espero que el 2021 sigui un any millor per a tots. Demano molta música i que pugui explicar, per fi, què és el que fa un any i mig que preparo”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa