Alejandro Amenábar, víctima d’atacs homòfobs pel carrer

L'exitós director de cinema concedeix la seva entrevista més reivindicativa

Alejandro Amenábar ha concedit la seva entrevista més reivindicativa, en la que ha lamentat haver estat víctima d’atacs homòfobs. L’exitós director de cinema ha presentat la seva primera ficció en format de sèrie, la que ha comprat Movistar+. És per això que ha parlat amb la premsa, concretament amb El Mundo. Ha volgut promocionar el seu nou projecte, el que parla de la diversitat sexual. Reconeix que l’objectiu que hi ha darrere és que els teleespectadors s’ho passin bé “després d’un any de m…”. Ha estat un rodatge llarg per culpa de les traves que ha imposat la Covid-19, però ara ja està llest.

Ha estat enmig d’aquesta conversa per fer-ne publicitat que ha volgut sincerar-se sobre alguns dels moments més durs de la seva vida. En fer un repàs, ha arribat a la conclusió que l’ha afectat haver estat insultat en ple carrer per la seva condició sexual: “M’han dit marieta i més coses… No ha passat en una ocasió en concret, sinó dies diferents quan caminava tranquil·lament pel carrer. A més a més, també em van titllar de “comunista” el primer dia que vaig sortir al carrer després del confinament. Era diumenge, el primer dia que podíem sortir perquè ens donés l’aire. Va ser en aquell moment de felicitat quan em van dir comunista. He de dir que quan em van dir que era una marieta van encertar, però amb això de comunista no”.

Alejandro Amenábar presenta la seva nova sèrie / Europa Press

Preocupat per l’homofòbia creixent a Espanya, lamenta que hàgem arribat a aquesta situació: “És indubtable que està creixent l’odi cap a les persones homosexuals. Ara bé, també penso que les situacions extremes no s’han de viure amb por. El feixisme s’alimenta de la por, precisament, i crec que la gent de bé hem de plantar cara davant la radicalització de la vida i la política”. No li agrada que li diguin que és un nacionalista o un patriota: “Jo recelo una mica d’aquest terme. Com deia Lorca, preferiria un bon xinès a un mal espanyol. Crec que defensar la pàtria perquè sí no porta enlloc. El meu cognom és basc, he nascut a Xile i m’he criat a Madrid… Tinc una bona barreja”.

Nou comentari