El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Qatar priva les seves jugadores de pàdel del dret a disputar el Mundial
  • CA

A pocs mesos de convertir-se en el centre del món, Qatar continua en el punt de mira, ja que després de la controvèrsia entorn de l’anunci de confiscació de banderes Lgtbiq+ durant el transcurs de la Copa del Món de futbol, es produeix un nou capítol –en aquest cas afecta a la dona– en el marc d’un altre Mundial, el de pàdel, que se celebrarà en l’emirat també la pròxima tardor.

La federació de Qatar de tennis i esquaix, QTF, renunciarà a presentar una formació en el quadre femení del torneig. D’aquesta manera, i com ja fes en 2021, l’entitat que presideix Nasser al-Khelaïfi privaria a les seves millors jugadores d’una competició que, gràcies al seu rol de país amfitrió, els corresponia disputar per ple dret.

El gran acolliment del pàdel entre les dones de Qatar ha estat un dels principals motius del creixement i desenvolupament que ha experimentat aquesta disciplina en l’emirat durant l’últim lustre. “Aquest esport és físic i, al mateix temps, adequat per a les dones de Qatar. Per això, moltes d’elles ho practiquen”, ha afirmat Yasmian Ghanem.

Exgolfista professional i organitzadora de diversos esdeveniments com el torneig femení VIP Padel Qatar, Ghanem considera que més enllà de la competició anual que organitza el comitè olímpic de l’emirat, les palistes necessiten més tornejos on poder foguejar-se i “fer més competitiva” aquesta disciplina.

Més enllà d’aquesta absència d’un calendari estable de competicions, el dia a dia d’una jugadora de pàdel no resulta senzill en un emirat regit per la xaria, la llei islàmica que impedeix a les dones aixecar-se la seva abaya davant d’un home.

Entrenen i juguen en clubs o pistes a les quals només poden accedir altres dones. Jugadores com Noora Al Kuwari, Mashael Shahbik, Heba Al Ansari o Sarah Mekki hauran de conformar-se amb veure el Mundial des de la graderia, mentre que compatriotes com Jabor al-Mutawa, Abdulla al-Hijji o els germans Saadon al-Kuwari sí que podran tornar a exercir d’amfitrions davant els millors jugadors del planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa