El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Namíbia, l’Aràbia Saudita i Palaos ja aposten pel turisme sostenible
  • CA

A Namíbia, a la regió de Erongo-Kunene, la comunitat ≠Khoadi-//Hôas ha reservat 12.000 hectàrees per a la conservació i el turisme en el Grootberg Lodge, un conjunt de petites cases per a allotjar-se i conviure amb els locals.

Aquesta zona es caracteritza per la diversitat de la seva fauna i les diferents possibilitats de descobrir l’emplaçament sense necessitat de fer malbé l’entorn. El que li fa únic és que les propietats són 100% d’una entitat de conservació, per la qual cosa garanteix que l’estada dels turistes és sostenible.

Els ingressos permeten donar suport a projectes de conservació i finançar, entre altres, l’educació de les comunitats locals menys desenvolupades.

Per part seva, Al-Ula, al nord-oest de l’Aràbia Saudita, és el primer Patrimoni de la Humanitat per la Unesco del país. Aquest territori de 22.000 quilòmetres quadrats és l’antic pont entre la península aràbiga i els països mediterranis, a més de ser l’últim tros que es conserva de la història preislàmica de l’Aràbia Saudita.

Actualment està en vies d’obertura al turisme amb el projecte Afalula, que conjumina França amb la regió saudita amb la finalitat de convertir Al-Ula en un referent turístic de desenvolupament sostenible, centrat en la preservació del medi ambient i respectant la seva història, patrimoni i les poblacions locals.

Quant a l’arxipèlag de Palau, en el Pacífic occidental, aquest conjunt de més de 200 illes va guanyar en 2019 el ‘ITB Earth Award’, un reconeixement que guardona al destí més sostenible del món.

Palau va ser dels primers llocs del món, ja en 2017, a inventar un sistema que reconeixia a aquells turistes que no deixaven rastre del seu pas per les illes. A més, cada turista signa a la seva arribada un compromís sota el nom de ‘Palau Pledge’ que obliga a respectar la naturalesa i el seu entorn durant l’estada del turista. D’aquesta manera, Palau assegura la protecció dels seus esculls de coral i la seva variada fauna i flora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa