El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El model formatiu de les Business School arriba a la tecnologia amb Gamma
  • CA

A l’estat espanyol hi ha, actualment, més de 200.000 llocs de treball sense cobrir al sector tecnològic. Una realitat que fa que el 90% de les empreses del sector tinguin projectes endarrerits per manca de personal qualificat i que ha situat l’ocupabilitat de perfils tecnològics en un 95%.

Per donar resposta a aquesta demanda de talent neix Gamma Tech School, la primera escola de tecnologia que segueix el model formatiu de les escoles de negoci amb una formació 100% pràctica en disciplines amb una alta ocupabilitat. El compromís de Gamma amb les sortides professionals dels seus alumnes és tan gran que aquests només paguen la seva formació una vegada que compten amb una ocupació.

Després d’aquesta iniciativa, que neix per ajudar a cobrir la bretxa entre l’oferta i la demanda del mercat laboral, hi ha l’enginyer i emprenedor Aitor Chinchetru, ex McKinsey i fundador també de Fintonic i Wanna, que, juntament amb Adrián Gómez, director de tecnologia a diferents empreses emergents i fundador de Fusuma, han creat Gamma Tech School per formar estudiants al nivell que demana el mercat i facilitar-ne l’accés immediat al mercat laboral.

Ambdós fundadors posen així més de 25 anys d’experiència al sector tecnològic “al servei d’estudiants i de les companyies que tenen dificultats per incorporar perfils tecnològics”.

“Tant l’Adrián com jo hem contractat centenars de programadors al llarg de la nostra vida professional, per això coneixem els perfils que demanen les empreses. Fundem Gamma per donar una sortida professional a milers de persones que volen reorientar la seva vida professional i ajudar les empreses a cobrir la bretxa de talent actual del sector tecnològic. Fem un procés de selecció d’alumnes per a Gamma similar a un procés de contractació i no admetem cap alumne que no contractaríem nosaltres mateixos. De fet, admetem de mitjana només un 6,5% dels alumnes que s’interessen per la nostra Escola”, ha afirmat Aitor Chinchetru, president i fundador de Gamma Tech School.

OFERTA FORMATIVA INTENSIVA

Ha explicat que la metodologia de Gamma Tech School s’assenta sobre la base de formar els alumnes perquè entenguin la base del desenvolupament tecnològic, de manera que no només dominin les tecnologies més utilitzades actualment; sinó que també estiguin preparats per aprendre qualsevol tecnologia que necessitin utilitzar en el futur.

“El nostre model prepara els nostres alumnes per adaptar-se a l’agilitat amb què les diferents tecnologies es donen el relleu al sector. Aprendre un llenguatge de programació avui, no et capacita com a professional per a un futur al sector si no ets capaç de seguir aprenent i adaptar-te a l’evolució del sector. Aquest és el repte del talent que volem respondre des de Gamma”, ha assenyalat Adrián Gómez, cofundador i Director Acadèmic de Gamma Tech School.

Gamma Tech School ofereix formació com a Desenvolupador Front i FullStack, Analista de Dades i Especialista de Ciberseguretat. Amb una metodologia pròpia que dota els alumnes de coneixements sòlids a la base tecnològica per a la seva incorporació immediata al mercat laboral, Gamma ofereix programes formatius d’alta intensitat durant 14 setmanes, de formació pràctica basada en reptes i per a grups reduïts d’un màxim de 16 alumnes. La formació es completa amb un servei d’orientació professional que prepara i entrena els alumnes per accedir al mercat laboral amb suport en els processos de selecció.

Gamma Tech School compta amb el seu propi campus al centre de Madrid, a l’espai M25, (Carrer Coslada, 5), una innovadora localització que acull també diverses empreses tecnològiques i start ups i que s’ha convertit en un ecosistema tecnològic. Des de finals del 2022 Gamma ha format ja els primers 50 alumnes, el 80% dels quals ja ha estat contractat al cap de quatre setmanes d’haver finalitzat la seva formació per iniciar la seva trajectòria professional en l’àmbit tecnològic.

Gamma ha presentat la seva oferta formativa al Saló Internacional de Postgrau i Formació Contínua celebrat a Ifema Madrid entre el 23 i 25 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa