El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Josep Maria Jové s’acull al dret a no declarar al Suprem
  • CA

 

 

L’exsecretari general d’Economia Josep Maria Jové s’ha acollit al dret a no declarar davant del Tribunal Suprem, on estava citat com a testimoni. El que fou número dos d’Oriol Junqueras està investigat al TSJC per aquests fets i, per tant, fonts del partit apunten que declarar aquest dimecres li generaria “una clara situació d’indefensió”. Apunten que no pot tenir un advocat que “contradigui res”, ni aportar proves i que les acusacions poden aprofitar per “interpretar o tergiversar” el que digui. A més, apunten que si declara no només es pot perjudicar a sí mateix sinó a la resta d’acusats, ja que hi ha prop de 40 persones investigades al jutjat 13 de Barcelona pel mateix cas. Des del partit lamenten que, tot i haver comunicat al tribunal que no declararia, ha hagut de venir a Madrid per “una intervenció que dura un minut”.

 

Jové va ser un dels detinguts durant els registres del 20 de setembre de 2017 i a casa seva van trobar l’anomenada ‘Agenda jové’, una Moleskine amb indicacions que, segons la Guàrdia Civil, planejaven els passos a donar fins a aconseguir la independència. Aquest document s’ha usat en diverses vegades al judici per preguntar als acusats si tenien constància d’aquesta agenda. 

  

 

 

Una delegació d’Esquerra Republicana, encapçalada per la consellera de Justícia, Ester Capella i el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, ha acompanyat aquesta tarda el diputat i president del Consell Nacional del partit, Josep Maria Jové, fins a les portes del Tribunal Suprem. També formaven part de la delegació diputats del Parlament com Jenn Díaz i Montserrat Fornells; diputats del Congrés i senadors com la portaveu al Senat, Mirella Cortès, i Bernat Picornell; i el conseller de l’Ajuntament de Tarragona Pau Ricomà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa