La catalana Wallbox presenta una possible solució a la pujada de la llum

L’unicorn català de recàrrega de vehicles elèctrics Wallbox ha presentat a la fira Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas el seu nou carregador amb tecnologia bidireccional dissenyat especialment pel mercat nord-americà. La gran aposta d’innovació de la companyia catalana està creada per conviure dins de les llars dels Estats Units, on hi ha molt més risc -i és més habitual- que hi hagi apagades de corrent. Tot i això, l’empresa no descarta que es pugui utilitzar en àmbit europeu com a solució al cost de la llum.

El carregador, anomenat Quasar 2, actua com a primera font d’energia un cop s’ha produït l’apagada, utilitzant l’energia acumulada dins dels vehicle elèctric i reconvertint-la en energia útil per a no perdre l’electricitat de dins de la casa. Tal com ha explicat Wallbox en un comunicat, l’energia que es guarda dins de les bateries del vehicle pot ser tractada per a contribuir en catàstrofes com aquesta.

Pel que fa a Europa, Wallbox també ha mencionat que el seu carregador es podria convertir en una solució a la pujada del preu de la llum que s’està vivint en aquests últims mesos. D’aquesta manera, el carregador del cotxe elèctric de la companyia podria ajudar a disminuir les despeses de l’electricitat dins de les cases: “Ens hem volgut centrar en problemes recurrents de la societat”, ha explicat Enric Asunción, conseller delegat de Wallbox.

Així doncs, els consumidors podran utilitzar el carregador per abastir-se d’energia durant les hores en les quals l’electricitat és molt més cara i, d’altra banda, podran carregar els seus vehicles elèctrics durant les hores on el preu de la llum és més barat, com per exemple durant els caps de setmana, festius i nits, en el cas català. “La càrrega bidireccional pot obrir nombroses oportunitats per a una gestió més intel·ligent de l’energia en la llar”, ha recordat Asunción.

Comentaris

  fum, fum, fum... Gener 04, 2022 | 21:41
  quants anys fa que hi ha promeses d'energia a preu raonable i acabem pagant x5? una pista, els polítics acaban jubilant-se a les ELÈCTRIQUES
  Técnic Gener 05, 2022 | 12:21
  Deixeu de dir Wallbox empresa Catalana, perquè no es Catalana, te la seu social a Madrid, (Domicilio Social: Paseo Castellana, 95 - PLT 28 Madrid 28046), no te la web en Català, que vengui cargadors de merda aquí, no vol dir que sigui Catalana.
  Dolors Gener 05, 2022 | 12:22
  Sra Júlia Catarineu, Wallbox NO ES CATALÀ,
  Francesc Gener 05, 2022 | 13:44
  La empresa es va fundar a Barcelona...
   Jordi ulart Gener 05, 2022 | 14:24
   I que?, quina importància te on es va fundar si no te la seu social aqui, i renega del Català?, de fet jo en les compres del super, valoro mes els productes etiquetats en Català, que els que no ho estan, indiferentment de la seva procedència, prefereixo una marca blanca de Jaen etiquetada en Català, que una de Olot etiquetada en Espanyol. La meva tolerància amb el Castellà, es molt a prop de 0, i directament proporcional a la dels espanyols amb el Català.
  Xavier Gener 05, 2022 | 19:24
  Tot aixo nomes son pedacos per tapar les butxaques del cancer d,aquest pais,els ppolitics,de tots els nivells i demes vividors ok
   Onil Gener 05, 2022 | 22:18
   Certament..tots podrits
  Carles Gener 06, 2022 | 09:32
  De esta empresa sólo publican lo bueno. Subió en bolsa el primer día, cierto, lo que no se publicó es el batacazo de los siguientes. Viven de inversión y de publicidad “pagada”.
  Pep Gener 06, 2022 | 13:21
  Es català qui estima Catalunya. No qui hi viu i treballa, exemples els que volgueu... Només cal mirar els jutjats. Aquests son uns renegats.

Nou comentari