El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vueling cobrarà per les maletes en cabina a partir del novembre
  • CA

Vueling començarà a cobrar per les maletes en cabina a partir del 23 de novembre, fins i tot a aquells usuaris que contractin la tarifa més econòmica. A partir d’aquesta data, la companyia només permetrà carregar de forma gratuïta bosses de mà que es puguin col·locar a baix del seient davanter de cada passatger, de mida 40x20x30 i amb un pes il·limitat. En cas que els viatgers vulguin carregar maletes de mà a la cabina –de mida 55x40x20 i un pes màxim de deu quilos-, caldrà contractar un servei addicional. Segons l’aerolínia, el canvi permetrà agilitzar els processos de facturació i embarcament de l’avió. La modificació de les tarifes, però, no afectarà les reserves efectuades abans del 23 de novembre.

Per a l’equipatge que excedeixi les limitacions per a pujar-lo a cabina, amb pesos entre 15 i 30 quilos, hauran de pagar-se de 8 a 25 euros: vuit euros per a maletes de 15 quilos, 10 euros per a les de 20 quilos, 15 euros quan el pes arribi a 25 quilos, i 25 euros per a equipatges de 30 quilos. L’empresa recorda que cada quilo addicional al límit de pes contractat es cobrarà en l’aeroport a 12 euros per quilo, fins a un màxim de 32 per maleta.

Els canvis afectaran només a la tarifa Basic, que és la més econòmica. Pel que fa a la resta Optima, Family o Time Flex-, les condicions són les mateixes. Els passatgers que contractin qualsevol d’aquestes tres tarifes ja paguen un preu que els permet portar una bossa de mà i una maleta a la cabina. Tampoc es veuran afectats els usuaris que viatgen amb nens menors de dos anys, clients amb necessitats especials o clients ‘Premium’, que també podran portar dos equipatges a la cabina.

Per compensar aquesta pujada, Vueling ha modificat les tarifes de facturació, que ara es fixaran en funció del pes de l’equipatge. Per a les maletes de més de 15 quilograms, l’aerolínia carregarà un mínim de vuit euros extra. Com més gran sigui el pes, més s’incrementarà el cost addicional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa