El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Twitter i Eto’o en una llista de morosos que torna a créixer

La companyia de Twitter, l’exfutbolista del Barça Samuel Eto’o i el cuiner català Sergi Arola són alguns dels noms que criden més l’atenció de la nova llista de morosos feta pública pel ministeri espanyol d’Hisenda quan ja és a tocar el final del 2021. Una llista que torna a créixer i que indica que serveix molt poc com a eina dissuasiva contra el frau, tot i que sí que és útil com a entreteniment mediàtic. Segons informa l’ACN i es pot comprovar en la llista feta pública a la web de l’Agència Tributària espanyola, la llista creix respecte de l’´última publicada, pero és en part perquè s’ha canviat el mínim per sortir-hi: abans només s’hi incloïen els deutors que superaven el milió d’euros pendent i ara n’hi ha prou de deure 6000.000 euros per tenir el dubtós honor.

El cas és que ja hi surten 7.277 empreses i persones físiques, que acumulen un deute de 18.200 milions d’euros. La xifra global de deutors augmenta un 88%, i l’import total del que es deu també s’incrementa, un 29,4%, respecte dels 14.100 milions del juliol. Alguns dels morosos estrella d’aquesta tongada s´ón Twitter, amb un deute de 800.795,01 euros; Sergi Arola, amb un de 985.924,72 euros; i Samuel Eto’o, que deu a Hisenda 981.598,19 euros.

També surten a la llista de morosos l’exsoci d’Iñaki Urdangarin i condemnat a presó, com ell, pel cas N´óos, Diego Torres Pérez, a qui Hisenda li reclama 956.019,87 euros. Un altre famós que apareix, molt més mediàtic, és Kiko Matamoros, habitual de programes com Sálvame, que deu una quantitat més modesta: en total, només 711.663,52 euros. Al llistat publicat aquest dilluns per l’Agència Tributària també hi figuren l’empresari Bartolomé Cursach o la companyia turística Pullmantur. A més, s’inclouen expressament al llistat d’Hisenda no només els deutors principals, sinó també, i com a novetat, els responsables solidaris que s’haurien de fer càrrec del seu deute en la part que ells no puguin afrontar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Us heu oblidat del més criminal a desembre 28, 2021 | 13:45
    Us heu oblidat del més criminal desembre 28, 2021 | 13:45
    Osti tu s'han deixat al més important: al rei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa