El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent critica la reforma laboral i convoca més ajudes per a la Covid
  • CA

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent ha lamentat l’acord de la reforma laboral, al·ludint que “aquesta modificació no és la que necessita Catalunya i la seva economia”. Més concretament Torrent ha criticat que la Generalitat segueix sense disposar d’algunes competències essencials pel funcionament de l’economia catalana. Durant la compareixença del conseller després de la reunió del Consell Executiu Torrent ha assegurat que estan treballant per a obrir més convocatòries d’ajudes pels sectors afectats per les noves restriccions contra la covid, a part dels 20 milions d’euros per l’oci nocturn.

En concret, el conseller Torrent ha explicat que l’autorització administrativa dels ERO eren competències del Govern fins a la reforma laboral de l’estat. En aquest sentit, des del Departament d’Empresa i Treball han demanat disposar altre cop d’aquesta eina, ja que tal com han explicat: “És un bon instrument en mans de l’administració a Catalunya per millorar les condicions de mediació i per oferir alternatives al tancament en determinades empreses”.

Pel que fa a les ajudes pels sectors afectats per les noves restriccions, Torrent ha assegurat que el Govern està treballant per obrir noves línies de subvencions. Les noves ajudes s’estan negociant amb el Departament d’Economia, però encara no hi ha una xifra definida, ja que tal com ha comentat el conseller “cal determinar la quantitat segons la capacitat pressupostària de cada Departament”.

La incògnita de Nissan

El conseller Roger Torrent també ha mencionat la planta de Nissan, que tot i les negociacions ha cessat aquesta setmana la seva activitat, després que el fabricant xinès GWM es fes enrere. En aquest sentit, Torrent ha recordat que “no és un fracàs sinó una bona perspectiva en la reindustrialtzació“, i ha afegit que “perquè una de les propostes no hagi acabat de desenvolupar-se no vol dir que n’hi hagi d’altres molt interessants”.

En aquest sentit el Departament d’Empresa i Treball s’ha mostrat convençut que en les pròximes setmanes es podran detallar quines són les seves necessitats productives, de superfície i les solvències dels projectes: “Estem convençuts que es podran concretar amb els criteris que ens havíem imposat en una reindustrialització de Nissan que no haurà estat gens fàcil”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa