El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats pressionen ERC perquè validi la reforma laboral tal com està
  • CA

Les direccions de CCOO i UGT han celebrat una reunió aquest divendres a Barcelona per defensar la reforma laboral que impulsa el govern espanyol i pressionar ERC perquè la validi tal com està. Els secretaris generals dels dos sindicats majoritaris, José María Álvarez i Unai Sordo, ha advertit els republicans que votar en contra de l’acord “és el mateix que votar a favor de la legislació del PP”.

Álvarez i Sordo han defensat que el pacte entre el govern espanyol, els sindicats i la legislatura és la “mesura estrella” de la legislatura i han explicat que la seva aprovació “no suposa un punt final”. CCOO i UGT consideren en el futur es poden obrir noves negociacions per tractar els assumptes que han quedat fora del nou text. ERC s’ha mostrat molt crítica amb el projecte de reforma laboral, ja que considera que només és “maquillatge” i ha criticat la manca de voluntat negociadora del govern de Pedro Sánchez.

La irresponsabilitat del PP

El líder d’UGT creu que és “molt important” que el decret llei, que s’ha de votar el pròxim 3 de febrer, obtingui una majoria àmplia i veu “irresponsable” que el PP no vulgui donar-hi suport. Tampoc entén que ERC i la resta de forces polítiques no estiguin disposades a permetre l’aprovació d’un acord consensuat entre empresaris i sindicats, malgrat que queda molt lluny de la “derogació” que van prometre el PSOE i Unidas Podemos en el seu acord de legislatura.

Per la seva banda, Unai Sordo considera que l’acord de mínims és la base sobre la qual es poden construir futurs pactes i adverteix que és una oportunitat que potser no tornarà. “Fins que no s’ha arribat a un acord no he vist grans propostes de reforma al Congrés dels Diputats i poden fer-ho quan vulguin”, ha etzibat.

ERC fa dies que amenaça de votar en contra la reforma perquè el govern espanyol no ha volgut negociar “ni una coma” i tampoc s’han tingut en compte cap de les propostes que els republicans van fer arribar al ministeri de Treball per intentar millorar el text. Els republicans aposten per recuperar la indemnització de 45 dies per any treballat i fer prevaldre els convenis autonòmics, una mesura que també reclama el PNB.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a gener 28, 2022 | 13:15
    Observador gener 28, 2022 | 13:15
    Sempre hi ha sindicalistes que defensan més a l'amo que als treballadors, i aquest és el cas d'aquesta parelleta que no han treballat mai, tota la vida en el sindicat amb sous que mai tindrian a l'empresa privada.
  2. Icona del comentari de: Està per veure a gener 28, 2022 | 13:37
    Està per veure gener 28, 2022 | 13:37
    Que la validi Ciutadans, que hi està d'acord en tota la reforma i la vol votar. Si ERC té una mica de dignitat, es mantindrà al marge. Ja,ja, mesa de negociació dels socialistes, jaja.
  3. Icona del comentari de: Veritat sempre a gener 28, 2022 | 13:39
    Veritat sempre gener 28, 2022 | 13:39
    Sindicalistes = Màfia encoberta de l'estat. Sou una vergonya pel poble treballador, com podeu demanar que es validi aquest nyap?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa