Seat vol produir mig milió de cotxes elèctrics a Martorell

Anuncia un nou model elèctric urbà per al 2025

Seat vol produir 500.000 cotxes elèctrics a l’any a la seva planta de Martorell per a tot el grup Volkswagen, però reclama un “compromís clar” de la Comissió Europea, a través dels fons europeus, per electrificar la planta. En una roda de premsa aquest dilluns, Seat ha anunciat que llançarà al mercat un nou vehicle elèctric urbà el 2025, que valdrà entre 20.000 i 25.000 euros, però encara no confirma que el model es fabriqui a Catalunya. De fet, la planta de producció s’anunciarà “en els propers mesos”, i la companyia vincula els plans a la implicació de la Comissió Europea i el govern espanyol. L’anunci s’emmarca en el projecte global de Seat amb una quinzena d’empreses més, i que inclou comptar amb una fàbrica de bateries.

Tot i que no ha volgut donar detalls, Griffiths ha admès que hi ha “converses” amb diversos socis necessaris per ajudar Volkswagen a comptar amb una fàbrica de bateries. “Si Espanya vol ser competitiva, ha de tenir almenys una fàbrica de bateries en el seu territori”, ha dit Griffiths, que ha recordat que Volkswagen encara no ha confirmat que situï a l’Estat una de les sis gigafactories de bateries que té previstes per als propers anys. 

“Planegem 500.000 vehicles elèctrics a Martorell per a les diferents marques de Volkswagen, però ens cal un clar compromís del govern espanyol i la Comissió Europea”, ha insistit el president de Seat, reiterant que la companyia no pot “transformar tota la indústria” per sí sola. 

En aquest sentit, Griffiths ha dit que si es vol fabricar un vehicle elèctric el 2025 s’han de prendre decisions “ràpid, aquest any”. El futur de Martorell, ha apuntat el president de Seat, serà totalment elèctric en el futur, especialment a partir del 2030. Preguntat sobre què passarà amb Seat a Martorell si no s’aconsegueix una planta de bateries, Griffiths ha dit que ell és “optimista” i que no contempla aquesta opció

Aquest escenari no és un dels meus, no és pel que treballo cada dia amb el meu equip. Necessitem el suport del govern espanyol i la Comissió Europea, no és només important per a nosaltres, sinó per Espanya i la Unió Europea”, ha remarcat.

Comentaris

    Ricard 22/03/2021 7:33 pm
    Ai, quanta comèdia per aconseguir diners públics.

Nou comentari