El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les pèrdues per delictes relacionats amb les criptomonedes superen els 4.000 milions el 2019
  • CA

Les pèrdues per delictes relacionats amb les criptomonedes augmenten fins als 4.185 milions d’euros (4.520 milions de dòlars) el 2019, segons recull l’informe de la companyia experta en blockchain Cipher-Traci.

Aquestes dades van augmentar en un 160% respecte al total de 2018, que va assolir els 1.611 milions d’euros (1.740 milions de dòlars). Els robatoris dins de les organitzacions van augmentar malgrat caure les pèrdues relacionades amb els atacs informàtics.

MULTES

D’altra banda, els bancs van pagar més de cinc mil milions d’euros (6.200 milions de dòlars) en multes per blanqueig de diners el 2019, segons l’informe Cipher-Traci. La companyia experta en blockchain ha elaborat un informe en el qual revela que diverses empreses de serveis de criptomonedes han transferit fons utilitzant la xarxa de pagaments de la pràctica totalitat dels deu bancs comercials més grans dels Estats Units.

Aquest informe destaca que un gran banc estatunidenc processa milers de milions de dòlars anuals de transferències relacionades amb les criptomonedes que passen desapercebudes. Aquestes operacions clandestines creen riscos per al compliment de les normes sobre blanqueig de diners ja que els presumptes delinqüents han de trobar vies per a blanquejar els criptobeneficis obtinguts de manera il·lícita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa