El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez demana una compra europea de gas per rebaixar el preu de l’energia
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimecres que la Unió Europea faci una compra conjunta de gas per tal de rebaixar el preu de l’energia. En unes declaracions als mitjans de comunicació, ha explicat que l’Estat espanyol ha signat una carta conjunta amb França, la República Txeca, Grècia i Romania que reclama “un enfocament a nivell europeu” per fer front a l’augment del preu de l’energia. El que es demana per part de tots aquests països és que des d’Europa es faci una reforma del mercat de l’electricitat per tal de respondre a un increment del preu de la llum que és “dramàtic“.

Al document s’assegura que cal “millorar” aquesta situació “per establir una relació entre el preu que paguen els consumidors i la mitjana del cost de la producció de l’electricitat”. El text, que està signat pels ministres de Finances d’aquests països, defensa que cal “coordinar millor” la compra i emmagatzematge de gas per augmentar el “poder de negociació”. En aquest sentit, consideren que és indispensable assolir la “independència energètica” de la Unió Europea.

Sánchez ha fet aquestes declaracions abans d’assistir a la cimera UE-Balcans a Eslovènia, i ha insistit que cal fer aquesta compra conjunta de gas perquè “units som més forts“, i ha destacat que això es va demostrar en la compra de vacunes contra el coronavirus. “Això va garantir l’accés del conjunt de la població espanyola i europea a la vacuna”, ha manifestat.

Aquestes declaracions de Sánchez arriben després que el govern espanyol activés un “pla de xoc” per combatre el preu de la llum que ha acabat sent un fracàs absolut, ja que el preu de l’electricitat no ha fet res més que incrementar. Constantment es registren rècords històrics del preu d’aquest servei. El president espanyol ha insistit que cal “revisar el sistema de fixació de preus al mercat de l’electricitat a la Unió Europea”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jathodire a octubre 06, 2021 | 18:33
    Jathodire octubre 06, 2021 | 18:33
    Qui tingui dos dits de front sap que tot això son enganyifes, de fet anirem a pitjor, no tan sols la llum, ara vindran d'altres. Com es paga la crisis provocada en gran part per els de sempre? Doncs, com sempre, el pobles es faran càrrec de la despesa, i augmentar així l'empobriment extrem i el deutes bancaris, perquè els fills de puta de sempre, s'omplin més les butxaques. Cal cremar-ho tot.
  2. Icona del comentari de: Guillem Ben-Aviat a octubre 06, 2021 | 19:26
    Guillem Ben-Aviat octubre 06, 2021 | 19:26
    El PPSOEMOC'S, qualsevol cosa que no sigui fer que Endesa robi una mica menys, no fos cas que les portes giratòries grinyolessin per manca de lubricant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa