El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment defensa apujar els salaris per la inflació desbocada
  • CA

El president de Foment del Treball, Josep Lluís Sánchez Llibre, ha defensat que cal apujar els salaris dels treballadors per compensar l’elevada inflació registrada a Catalunya, que va tancar el 2021 al 6,1%. “Hem de ser realistes, objectius i responsables, la inflació el 2021 s’ha desbocat“, ha assegurat el president de la patronal en una entrevista al programa Cafè d’Idees de Ràdio4 i La2.

Sánchez Llibre s’ha mostrat partidari de negociar un increment salarial per als pròxims dos o tres anys amb els sindicats. “No sé el percentatge que s’hauria d’implementar, però estic d’acord en el fet que cal perquè els treballadors no perdin capacitat adquisitiva“. El president de la patronal s’ha mostrat partidari d’iniciar converses amb els sindicats per fixar les bases d’un nou pacte que permeti compensar la pujada la inflació.

Defensa la reforma laboral

El president de Foment del Treball també ha reclamat que no es toqui “ni una coma” de la reforma laboral durant el tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats després de l’acord signat entre les patronals i els sindicats. Sánchez Llibre ha apostat perquè la reforma no es tramiti com a projecte de llei i ha avançat que mantindrà converses amb els grups parlamentaris per aconseguir no es modifiqui el text consensuat.

Respecte a la posició de Foment, Sánchez Llibre ha reconegut que la patronal catalana va apostar per una “abstenció responsable” durant les votacions sobre l’acord a la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) perquè volien mostrar les “discrepàncies” que tenien amb el text original. Tanmateix, un cop s’ha validat, accepten i defensen el pacte sorgit del diàleg social.

“Ens hauria agradat una altra reforma laboral, però quan estàs en una taula amb els agents socials i el govern de l’Estat saps que no sempre assoliràs els teus objectius i compartim la decisió de la CEOE“, ha dit. Foment hauria preferit un text que apostés per la flexibilitat dels contractes perquè l’economia espanyola “necessita la temporalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa