El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nissan necessita 15 dies per decidir què fer amb la fàbrica de Montcada
  • CA

El consorci de la Zona Franca i Nissan donen 15 dies al Hub liderat per QEV i Btech per especificar les bases del seu projecte i perqué necessita l’espai de Montcada i Reixac i el de Zona Franca. Durant la segona reunió de reindustrialització de Nissan, celebrada aquest dijous ha la tarda, les parts implicades han decidit que donen un termini de dues setmanes al hub per concretar el seu projecte, donar les bases de viabilitat i tots els objectius. Pel que fa a Silence, es manté a l’espera de la decisió de la mesa per acabar de decidir si continuen en el projecte o marxen.

La segona reunió de la mesa de reindustrialització de Nissan ha acabat per definir on acabaran totes les candidates a quedar-se l’espai que Nissan ja no utilitzarà. En aquest sentit, hi ha hagut dues reunions i tot i que Silence tenia molt clar que no buscaria altra lloc que no fos Montcada i Reixac. En unes declaracions als Matins Esade, Carlos Sotelo, director general de Silence havia advertit que “no continuarien en el projecte” sinó se’ls donava Moncada. D’aquesta manera, l’acord queda a l’espera de que el hub presenti els seus objectius i la mesa acabarà decidint a qui li adjudica la planta de Moncada.

Els actors que conformen la mesa també tenen certa controvèrsia entre ells, ja que per una part Zona Franca i Nissan ja han dit des d’un principi que Silence s’hauria d’instal·lar a les naus sobrants de la Zona Franca en comptes de a Montcada i en contra de l’opinió de la companyia. D’altra banda, declaracions del ministeri de Indústria –que també participa a la mesa- han afirmat que Silence hauria de ser la guanyadora de l’espai de Montcada i Reixac.

Actualment, Silence té una planta a Sant Boi de Llobregat, on fàbrica les seves motocicletes elèctriques. Tot i això, la companyia preveu començar a produir els seus vehicles de quatre rodes un cop hagin aconseguit instal·lar-se a les fàbriques de Montcada i Reixac. De fet, per a ells la fàbrica tenia cobria les “necessitats bàsiques” d’aquest projecte, tot i que segons Miguel Ruiz, secretari general de Sigen-Usoc a Nissan, la decisió de Silence podria tenir a veure amb el no pagament de lloguer en aquelles instal·lacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa